شغل‌های پردرآمد


شغل‌های پردرآمد جهان کدام است؟ ۱۰ شغل‌ پردرآمد جهان

به‌نظر می‌رسد مهم‌ترین عاملی که شغل‌های پردرآمد جهان را رقم می‌زند، نیاز بازار است. یعنی چه؟ یعنی اگر بازار به شغلی نیاز داشته باشد، ارزش آن شغل را بهتر درک می‌کند و در نتیجه به فردی که مهارت انجام آن کار را داشته باشد، دستمزدی مطلوب یا حتی دستمزد زیاد پرداخت می‌کند. اگر چه درآمد و جنبه‌ی مالی تنها دلیل انتخاب شغل یا تداوم فعالیت در یک حوزه نیست اما به هر حال درآمد یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر تصمیم ما درباره‌ی انتخاب شغل یا یادگیری مهارت با هدف ورود به بازار کار اثر می‌گذارد. می‌دانیم که میزان درآمد از شغل به شغلی دیگر فرق دارد. در این مطلب قرار است با شغل‌های پردرآمد جهان آشنا شویم.

1. متخصصان حوزه‌ی پزشکی و درمان

صحبت از شغل‌های پردرآمد جهان که می‌شود، پیش از هر چیز می‌شود رفت سراغ دنیای پزشکان و پرستاران و در یک کلام و به قول امروزی‌ها بعضی از اعضای کادر درمان. می‌پرسید چرا؟ چون هیچ‌چیز مهم‌تر از سلامتی نیست. ناگفته پیداست که برای ورود به هر یک از مشاغل حوزه‌ی درمان باید در دوران دبیرستان در رشته‌ی علوم تجربی تحصیل کنید و پس از آن با توجه به رشته‌ای که انتخاب می‌کنید، یا می‌توانید مستقیماً به سراغ رشته‌ی موردنظر بروید یا باید ابتدا در رشته‌ی پزشکی پذیرفته شوید و پس از اینکه دوره‌ی پزشک عمومی را با موفقیت پشت سر گذاشتید، این بار برای تخصص مدنظرتان آزمون بدهید، در آن پذیرفته شوید و ادامه تحصیل بدهید تا تخصص بگیرید. بنا بر یکی از گزارش‌هایی که اخیراً پردرآمدترین شغل‌های جهان را اعلام کرده، پردرآمدترین شغل‌های حوزه‌ی پزشکی به ترتیب زیر است:

  • جراح قلب
  • متخصص بیهوشی
  • دندان‌پزشک و متخصص ارتودنسی
  • داروساز
  • پزشک متخصص زنان و زایمان
  • پزشک متخصص اطفال

2. مهندس نفت

مهندسی نفت به‌دنبال راه و روش‌های استخراج نفت و گاز است و بر فرایندهای مرتبط با استخراج نفت و گاز نظارت دارد. می‌بینید که هنوز هم نفت به برخی کشورها توانایی و قدرت می‌دهد. از طرفی، همان‌طور که می‌دانید، نفت از منابع تجدیدناپذیر است و همین موضوع باعث می‌شود که نفت ارزشمندتر باشد تا حدی که از آن با لقب طلای سیاه یاد می‌کنند. همه‌ی این عوامل دست در دست هم می‌دهد تا مهندسی نفت یکی از شغل‌های پردرآمد جهان باشد.

3. مدیر ارشد اجرایی

مدیر ارشد اجرایی یا مدیرعامل هم یکی از شغل‌های پردرآمد دنیا است. اما چرا؟ مگر مدیرعامل واقعاً چه کار می‌کند؟ مدیرعامل چشم‌انداز شرکت را تعیین می‌کند و آن را گسترش می‌دهد. کارمندان زیر نظر مدیر عامل و با رهبری او می‌توانند برنامه‌های شرکت را که در راستای تحقق چشم‌انداز است پیش ببرند.

4. مدیر فروش

مدیر فروش یکی از شغل‌های پردرآمد جهان است.  می‌پرسید چرا؟ زیرا وظیفه‌ی مدیر فروش این است که اهداف فروش یک شرکت را در بازه‌ی زمانی مشخص تحقق ببخشد. علاوه بر این، مدیر فروش بر عملکرد کارکنان فروش نظارت دارد و آموزش‌های لازم را نیز به آن‌ها ارائه خواهد داد.

5. مشاغل حقوقی مانند وکیل و قاضی

اگر تا حالا سر و کارتان با دادگاه افتاده یا اگر کسی حق و حقوقتان را ضایع کرده و خواسته‌اید از موضوع را از مسیر قانونی پیگیری کنید، احتمالاً از وکیل کمک گرفته‌اید و در محضر قاضی دادگاه حاضر شده‌اید. اگر هم خودتان شخصاً چنین تجربه‌ای نداشته‌اید، احتمالاً چیزهایی از اطرافیانتان شنیده‌اید. آیا می‌دانستید وکالت و قضاوت یکی از شغل‌های پردرآمد دنیا به شمار می‌رود؟

اگر بخواهید وکیل شوید، در دوران دبیرستان باید رشته‌ علوم انسانی را انتخاب کنید و سپس در دانشگاه رشته‌ی حقوق یا فقه و حقوق اسلامی بخوانید. پس از پایان دوره‌ی کارشناسی می‌توانید در آزمون وکلا شرکت کنید و اگر پذیرفته شدید، باید بروید کارآموزی. بعد از آن، از پایان‌نامه دفاع می‌کنید و می‌شوید وکیل پایه دو دادگستری. حالا فقط یک قدم تا وکیل پایه یک دادگستری فاصله دارید، آن هم با قبولی در آزمون اختبار.  البته بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که اگر چه وکالت یکی از شغل‌های پردرآمد جهان است، اما درآمد وکلا با توجه به اینکه در کدام حوزه فعالیت کنند با هم فرق دارد.

قاضی بر کار دادگاه‌ها و حل و فصل اختلافات نظارت می‌کند. اگر بخواهید قاضی شوید باید مدرک دانشگاهی رشته حقوق و مدتی سابقه کاری وکالت داشته باشید.

6. متخصصان حوزه‌ی کامپیوتر و فناوری اطلاعات

با توجه به نقش کامپیوتر و فناوری اطلاعات در پیشرفت دنیا تعجبی ندارد که مشاغل مرتبط با این حوزه یکی از شغل‌های پردرآمد جهان باشد.  برای ورود به این حوزه باید در دبیرستان در رشته‌ی علوم ریاضی تحصیل کنید. برخی از شغل‌های پردرآمد دنیای کامپیوتر و فناوری اطلاعات از این قرار است:

  • مهندسی کامپیوتر و سیستم‌های اطلاعاتی
  • مهندس ارشد نرم‌افزار
  • برنامه‌نویس
  • متخصص اینترنت اشیا
  • طراح وب

7. خلبان و کنترل‌کننده‌ی ترافیک هوایی

تقریباً همه‌ی ما وقتی که بچه بودیم با شنیدن صدای هواپیما سرمان را می‌بردیم رو به آسمان و چند دقیقه‌ای با چشم‌های کوچمان مسیر حرکت هواپیما را دنبال می‌کردیم. البته ذوق تماشای عبور هواپیما یا شوق پرواز سن و سال نمی‌شناسد. با احتمال قریب به یقین می‌توان گفت هیچ‌کس از اینکه خلبانی و کنترل ترافیک هوایی یکی از شغل‌های پردرآمد جهان باشد تعجب نمی‌کند. می‌دانید چرا؟ چون همه‌ی ما اگر سفر با هواپیما را تجربه کرده باشیم یا حتی اگر عبور هواپیما از میان ابرها را به تماشا ایستاده باشیم، راحت‌تر در تصورمان می‌گنجد که این شغل‌ها چقدر سخت و پراسترس است. فکر می‌کنید داشتن درآمد زیاد به آن‌همه استرس پرواز در آسمان یا کنترل ترافیک هوایی می‌ارزد؟ اگر دوست دارید در آسمان‌ها سیر کنید و یکی از شغل‌های پردرآمد دنیا را داشته باشید، در دوران دبیرستان باید در رشته‌ی ریاضی ادامه تحصیل بدهید.

8. دانشمند علم داده

هر چه بیشتر در دنیای امروز پیش می‌رویم اهمیت داده‌ها بیشتر می‌شود، چنان که گویی اندک‌اندک دنیا بر علم داده استوار خواهد شد. در چنین وضعیتی عجیب نیست اگر کسانی که مستقیماً با تحلیل، بررسی و ارزیابی داده‌ها سر و کار دارند یکی از شغل‌های پردرآمد دنیا را از آن خود کرده باشند. این در حالی است که به نظر می‌رسد علوم داده هنوز به اندازه‌ی کافی یا به‌اندازه‌ی بقیه‌ی شغل‌های پردرآمد جهان شناخته‌شده نیست و در سال‌های آینده به دوران اوج و شکوفایی خود خواهد رسید. سر و کار داشتن با داده‌ها را دوست دارید؟ در دبیرستان رشته‌ی ریاضی را انتخاب کنید.

9. مدیر پروژه

شاید از اینکه نام مدیر پروژه را در فهرست شغل‌های پردرآمد دنیا می‌بینید تعجب کرده باشید یا شاید دارید زیر لب با خودتان می‌گویید چرا مدیر پروژه یکی از شغل‌های پردرآمد جهان است؟ مدیر پروژه شاید عنوان شغلی پرطمطراقی نباشد اما کسی که این موقعیت شغلی را می‌پذیرد، مسؤلیت‌های حساس و پراهمیتی را به عهده دارد. مدیر پروژه باید بر تمام اتفاقات ریز و درشت و دست‌اندرکاران هر پروژه نظارت و آن‌ها را هدایت کند و با همکاران خود در تمامی بخش‌های مرتبط با پروژه تعامل مؤثر و سازنده داشته باشد.

10. تحلیلگر بازارهای مالی

یکی گروه از شغل‌های پردرآمد دنیا هم شغل‌هایی است که رابطه‌ی مستقیم با پول و سرمایه داشته باشد. همان‌طور که حوزه‌ی سلامت برای آدم‌ها اهمیت دارد و باعث می‌شود که مشلغل این حوزه پردرآمد باشد، پول و سرمایه هم از حوزه‌های حائز اهمیت دنیای امروز است و همین مسئله باعث می‌شود مشاغل حوزه‌ی مالی و مرتبط با پول و سرمایه یکی از شغل‌های پردرآمد باشد. اگر به شغل‌های مرتبط با پول، سرمایه و امور مالی علاقه دارید، کافی است هوش ریاضی منطقی خو را تقویت کنید، در علوم ریاضی و به‌ویژه محاسبات قوی باشید و پس از اینکه تحصیلات دبیرستانی خود را در رشته‌ی علوم ریاضی به پایان رساندید، در دانشگاه در یکی از رشته‌های مرتبط با پول و سرمایه مانند مدیریت مالی، اقتصاد و حسابداری به تحصیل ادامه بدهید و سپس وارد بازار کار شوید. در مسیر خود استمرار داشته باشید تا زیر و بم کار دستتان بیاید و با یکی از شغل‌های پردرآمد جهان اوقات خوشی را سپری کنید.

11. مدیر معماری و مهندسی

تعجبی ندارد اگر تا حالا به این فکر نکرده بودید که مدیریت پروژه‌های مهندسی و معماری آن‌قدر اهمیت دارد که فردی به‌طور خاص و در یک موقعیت شغلی مجزا این مسئولیت خطیر را بر عهده می‌گیرد. جالب است بدانید که مدیریت پروژه‌های معماری و مهندسی نه‌تنها یک موقعیت شغلی جداگانه محسوب می‌شود، بلکه مدیر معماری و مهندسی هم یکی از شغل‌های پردرآمد جهان است. زیرا اگر چه به چشم نمی‌آید کارهای ارزشمندی انجام می‌دهد. مدیر معماری و مهندسی بر کار گروه‌های همکار و زیردست خود و تیم‌های تحقیقاتی ذی‌ربط نظارت و آن‌ها را هدایت می‌کند و در تصمیم‌گیری‌های کلان نقش پررنگی ایفا می‌کند.

یکی از اسرار شغل‌های پردرآمد جهان که شاید نمی‌دانید!

تعجبی ندارد که آشنایی با شغل‌های پردرآمد جهان برایتان جذاب باشد. این کاملاً طبیعی است که هر کس به فکر آینده است و می‌خواهد مسیر شغلی انتخاب کند، جنبه‌ی اقتصادی و درآمد آن را نیز مد نظر قرار دهد. البته می‌دانیم که درآمد تنها عامل انتخاب شغل نیست و مثلاً رضایت شغلی مهم‌تر است. اما یک نکته مسلم است و آن تأثیر درآمد بر میزان رضایت از شغل است. شما حتی اگر در یک شغل استعداد و مهارت داشته باشید اما درآمدتان کم باشد، به احتمال زیاد، بعد از مدتی از آن کار خسته و دل‌زده می‌شوید. در این مقاله ۱۱ گروه شغلی از پردرآمدترین شغل‌های جهان را به شما معرفی کردیم. از مشاغل گروه پزشکی تا مشاغل حقوقی و مهندسی. از شغل‌های مرتبط با بیمارستان تا دنیای صفر و یک و عبور از آسمان!  شاید اشاره به این نکته نیز بد نباشد که علاوه بر عواملی مانند نیاز بازار، مهارت و استعداد و همه‌ی  آنچه که تا اینجا گفتیم، دو عامل مهم  و مرتبط دیگر نیز در پردرآمد بودن نقش دارد و آن شهرت و محبوبیت است. شهرت و محبوبیت باعث می‌شود افرادی مانند بازیگران، خوانندگان، بلاگرها به سلبریتی تبدیل شوند و در نتیجه درآمد زیاد داشته باشند. شاید بهتر است بگوییم که سلبریتی بودن به‌خودی‌خود شغل نیست اما اگر در حوزه‌ی فعالیت خود به سلبریتی تبدیل شوید، بعید نیست که بتوانید بیش از همه‌ی شغل‌های پردرآمد جهان برای خودتان مال و ثروت به دست بیاورید.

آنچه حائز اهمین است این است که اگرچه مشاغل ذکر شده جزو پردرآمدترین مشاغل در جهان می‌باشند اما آیا هر کسی می‌تواند فقط برای کسب پول بیشتر در این فیلدها فعالیت کند؟ بدیهی است، خیر! هر کس باید نه تنها متناسب با شرایط حاکم بر جامعه و جهان بلکه متناسب با توانایی‌های خود در مسیرشغلی قدم گذاشته و با شناخت توانایی‌ها و استعدادهای خود در این مسیر به موفقیت برسد. کارشناسان و مشاوران سینا تلنت به جویندگان موفقیت، کمک می‌کند تا با استعدادیابی تحصیلی رشته متناسب با شغل خود در آینده را پیدا کرده و یا با استعدادیابی شغلی، مسیر شغلی پیش روی خود را ترسیم کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید