آموزش در خانه چیست؟ چگونه Homeschooling را انجام دهیم؟

زمانی که آموزش در خانه امری نادر به شمار می‌رفت، اما در طول همه گیری کووید-19 به طور گسترده‌ای محبوب شد. مردم در این زمان به تدریس خانگی روی آوردند تا از این طریق امنیت خود و فرزندانشان را تامین کنند. آموزش در منزل ممکن است در ظاهر ایده پیچیده‌ای باشد، اما وقتی به گذشته نه چندان دور نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که والدین در انجام تکالیف مدرسه مشارکت داشتند.
تنها کافیست به دانش آموزان دهه 60 نگاه کنید که والدین آنها پا به پای فرزندانشان در امور مدرسه به آنها کمک می‌کردند؛ اما موضوع آموزش خانگی مفصل‌تر از کمک دانش آموزان برای انجام تکالیف مدرسه است. در این مقاله از وبسایت «سیناتلنت» به طور کامل در مورد اهمیت و نحوه انجام آموزش در منزل صحبت می‌کنیم.

آموزش در خانه چیست؟

هوم اسکول (Homeschooling) دقیقاً همان چیزی است که به نظر می‌رسد، یعنی «مدرسه در خانه!» آموزش در منزل روشی برای یادگیری کودکان است که خارج از محیط مدرسه انجام می‌شود. با این حال، آموزش در خانه صرفاً نشستن فرزندتان پشت میز و خواندن چند کتاب درسی نیست. این روش یادگیری یک آموزش جامع است که به برنامه ریزی دقیق و تعهد از سوی والدین و فرزند نیاز دارد.
به عبارت ساده، آموزش در خانه یک قالب یادگیری انعطاف پذیر است که در آن والدین می‌توانند برنامه درسی، روش‌های آموزشی و وسایل مورد نیاز را فراهم کنند تا به بهترین وجه با نیازهای فرزندشان مطابقت داشته باشد. این کار نه تنها به والدین امکان می‌دهد که سبک یادگیری منحصر به فردی را به فرزندشان ارائه دهند، بلکه می‌توانند ارزش‌ها و باورهای خود را به آنها منتقل کنند.
باید بگوییم که کودکان در روال عادی زندگی رشد می‌کنند و به یک سیستم سختگیرانه مانند مدرسه نیازی ندارند. بیشتر مدارس می‌خواهند از دانش آموزان افرادی مطیع بسازند، اما محیط خانه می‌تواند‌ جایی برای آرامش، جسارت و بهبود خلاقیت باشد. همچنین آموزش در خانه می‌تواند‌ راهی برای استعدادیابی دانش آموزان باشد. والدین به دلیل ارتباط نزدیک با فرزندان خود می‌توانند آنها را زیر نظر بگیرند تا توانایی‌هایشان را کشف کنند.

آموزش در خانه چیست

مزایای آموزش در خانه

آموزش خانگی می‌تواند احساس اطمینان در والدین را بیشتر کند، زیرا فرزندان در محیط امن خانه حضور خواهند داشت. از سوی دیگر، فرزندان نیز می‌تواند‌ از استرس حضور در مدرسه به دور باشند؛ اما دلایل دیگری نیز وجود دارند که چرا یک خانواده ممکن است فرزندان خود را در خانه آموزش دهد. این دلایل عبارتند از:

• برنامه یادگیری انعطاف پذیر (عدم پایبندی به ساعت و مقررات سختیگرانه)
• وجود یک محیط یادگیری کنترل شده (به ویژه برای دانش آموزان با استعداد)
• کمک به توسعه فردی (یادگیری ارزش‌ها، بینش‌ها و رویکردها فکری)
• ارائه برنامه آموزشی کودک محور (یادگیری تک به تک و نبود آموزش گروهی)
• اجتناب از شیوه‌های آموزشی سنتی (مدرن سازی شیوه آموزش)

خلاق بودن و تفکر خارج از چارچوب می‌تواند از مزایای دیگر آموزش خانگی باشد. برای مثال، برخی از خانواده‌ها با خانواده‌های دیگری که آنها هم در خانه به فرزندان خود آموزش می‌دهند یک گروه می‌شوند تا برخی از مسئولیت‌های آموزشی و مراقبت از کودکان را به اشتراک بگذارند.
اینکه والدین می‌توانند زمان آموزش را در کنترل خود داشته باشند، خود به تنهایی مزیتی عالی خواهد بود. به این موضوع فکر کنید که فرزند شما انرژی خود را در مدرسه و تکالیف روزانه هدر نمی‌دهد، بلکه از تمام پتانسیل خود برای یادگیری موثر، بازی کردن و درک معانی زندگی در محیط خانه استفاده خواهد کرد.

نحوه آموزش در خانه

آموزش خانگی می‌تواند از خانواده‌ای به خانواده دیگر متفاوت باشد، زیرا هر خانه شرایط مخصوص به خود را دارد. برخی از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند برنامه درسی را از مریبان و معلمان دریافت کنند. برخی دیگر برنامه درسی را با استفاده توصیه‌هایی که در کتاب‌ها، وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌شوند، تدوین خواهند کرد. برخی از خانواده‌ها به معلم فرزند خود تبدیل می‌شوند، در حالی که برخی دیگر معلم استخدام می‌کنند.
کلید موفقیت آمیز بودن آموزش در خانه، یافتن روشی از یادگیری است که هم برای والدین و هم برای کودک مفید باشد. پس هیچ روش واحدی وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. خانواده‌ها باید روش‌های مختلف را امتحان کنند تا ببینند کدام روش مناسب آموزش در منزل است. با این حال، مدرسه در خانه ممکن است چالش برانگیز باشد، اما اگر به درستی اجرا شود، اثربخشی بالایی خواهد داشت. برای مثال، بسیاری از والدین با تدریس خانگی توانستند در استعدادیابی دانشجویی موفق عمل کنند.
در ادامه به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید آموزش در خانه را پیاده سازی کنید:

1- تحقیق کنید و آموزش ببینید

مهم است که قبل از شروع کار ابتدا به آموزش خود فکر کنید. شما باید در مورد روش‌های مختلف یادگیری تحقیق کنید تا بفهمید که آیا زمان و منابع لازم برای تعهد به آموزش در خانه را دارید یا خیر. شما نیاز دارید تا سبک آموزش و رویکردهای کاربردی در یادگیری در خانه را بفهمید تا بتوانید به عنوان یک معلم در خانه کار کنید. پس به افزایش مهارت‌های علمی و ارتباطی خود اهمیت دهید.

2- بودجه مورد نظر را تعیین کنید

آموزش در خانه را می‌توان با بودجه محدودی شروع کرد، اما در تعیین مقدار بودجه باید به مواردی مانند لوازم مورد نیاز و فعالیت‌های فوق برنامه توجه کرد. همچنین ممکن است بخواهید هزینه استخدام معلم خصوصی یا شرکت در کلاس‌های آموزشی را در بودجه لحاظ کنید. با اینکه آموزش در خانه ارزان‌تر از مدرسه است و شما نیازی به پرداخت شهریه، سرویس رفت و آمد و سایر موارد ندارید، ولی باید وسایل آموزشی مناسب را تهیه کنید.

3- یک برنامه درسی طراحی کنید

یکی از مزایای آموزش خانگی این است که شما در تنظیم برنامه تحصیلی آزادی دارید. شما می‌توانید کتاب‌های درسی، وسایل و روش‌هایی را که بهترین کارایی را برای فرزندتان دارند، انتخاب کنید. اگر قصد دارید برای بیش از یک سال تدریس در خانه را انجام دهید، باید یک برنامه بلندمدت ایجاد کنید. درحقیقت، طراحی یک برنامه درسی مهمترین گام در موفقیت و استعدادیابی تحصیلی دانش آموزان است.

برنامه ریزی برای آموزش در خانه

همانطور که قبل‌تر بیان کردیم، یکی از فواید تدریس خانگی این است که شما برای طراحی برنامه خود انعطاف پذیری دارید. با این حال، ایجاد یک برنامه مدون و جامع راحت نیست. در ادامه به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید یک برنامه درسی قوی ایجاد کرد:

1- یک برنامه کلی ایجاد کنید

یک برنامه کلی شامل تعیین زمان برای آموزش، فعالیت‌های فوق برنامه و زمان استراحت است. هنگامی که یک برنامه کلی داشته باشید، این امکان را دارید وارد جزئیات شوید. برای مثال، برنامه ماهانه ایجاد کنید، به طوری که هر هفته به مدت شش روز و هر روز به مدت سه ساعت آموزش خواهید داشت. این امکان را دارید ساعات آموزش را به صبح یا عصر موکول کنید؛ اما صبح بعد از صبحانه بهترین زمان برای شروع یادگیری در خانه است. در برنامه خود می‌توانید از مشاوره استعدادیابی کمک بگیرید تا راه‌های کشف استعداد فرزند خود را بدانید.

2- هر فعالیت را زمان بندی کنید

تعیین مدت زمان هر جلسه آموزشی مهم است. این موضوع به شما کمک می‌کند تا از دریافت مباحث آموزشی به فرزند خود مطمئن شوید. با استفاده از برنامه روزانه یا هفتگی می‌توانید زمان را برای هر موضوعی تنظیم کنید. برای مثال، سه ساعت آموزش، 30 دقیقه استراحت بین هر یک ساعت آموزش و سپس بازی در ساعات دیگر روز را در نظر بگیرید؛ اما برای ورود به جزئیات می‌توانید سه ساعت آموزش را به یک ساعت ریاضی، یک ساعت ادبیات و یک ساعت دیگر به باقی درس‌ها اختصاص دهید.

3- به فعالیت‌های فوق برنامه اهمیت دهید

لزومی ندارد که آموزش در خانه تماماً کار و بدون بازی باشد. در واقع، مهم است که زمانی را برای فعالیت‌های فوق برنامه در برنامه خود بگنجانید. این موضوع به کودک شما کمک می‌کند تا نشاط خود را حفظ کند. همچنین ضروری است کودک را از خانه بیرون ببرید تا بتواند مهارت‌های اجتماعی خود را گسترش دهد. ثبت نام در یک کلاس آموزش موسیقی یا بازی در پارک می‌تواند انتخاب‌های خوبی باشند. درحقیقت، آموزش و بازی باید در کنار هم باشند تا دانش آموزان برای یادگیری اشتیاق بیشتری از خود نشان دهد.

آموزش در خانه برای چه کسانی مناسب است؟

تدریس خانگی یک تصمیم مهم است و احتمالاً بزرگترین تصمیمی است که در زندگی فرزند شما تاثیر مستقیم دارد. بدین دلیل که در شناسایی توانایی‌های تحصیلی و استعدادیابی شغلی نقش تعیین کننده خواهد داشت؛ بنابراین مهم است که ابتدا نیازهای خود را بررسی کنید و سپس ببینید آیا آموزش در منزل می‌تواند‌ برای دانش آموز شما مفید باشد یا خیر. سوالات زیر می‌توانند در بررسی اینکه آموزش خانگی مناسب شماست یا خیر نقش کمک کننده داشته باشند:

• آیا می‌توانید زمان و انرژی لازم را برای مدرسه خانگی اختصاص دهید؟
• آیا دانش لازم در مورد موضوعاتی که تدریس خواهید کرد دارید؟
• آیا مهارت‌های ارتباطی موثر را می‌دانید؟
• آیا همه اعضای خانواده از شما برای آموزش خانگی حمایت می‌کنند؟
• آیا برای مقابله با چالش‌های تدریس در خانه مانند اجتماعی شدن و انزوا آماده هستید؟
• آیا در کنار آموزش در خانه می‌توانید به کارهای دیگر خود رسیدگی کنید؟
• آیا صبر، تحمل و تعهد بالایی دارید و دچار خستگی زودرس نمی‌شوید؟

اگر به این سؤالات پاسخ «بله» داده‌اید، ممکن است آموزش در خانه برای شما مناسب باشد. با این حال، بسیاری از والدین در شرایط سخت‌تر و با منابع بسیار کمتر به فرزندان خود آموزش داده‌اند و همچنان توانسته‌اند آموزش صحیح و عشق به یادگیری را به آنها ارائه دهند. بهترین راه برای فهمیدن این موضوع این است که با خانواده‌های دیگری که فرزندان خود را در خانه آموزش داده‌اند یا در حال حاضر این کار را انجام می‌دهند صحبت کنید و ببینید که چگونه این کار را انجام می‌دهند.

کلام آخر

فرزندان ما از آنچه ما فکر می‌کنیم انعطاف پذیرتر هستند. بدین معنا که نسبت به زمان و یادگیری سازگاری بالایی از خود نشان می‌دهند، زیرا به دنبال جلب رضایت شما هستند. وظیفه شما به عنوان پدر و مادر این نیست که آموزش درسی را اولویت قرار دهید، بلکه باید یادگیری نحوه زندگی کردن و فکر کردن را به فرزند خود آموزش دهید. فرزند شما در ابتدا باید عشق را درک کند و سپس در مورد مباحثی مانند ریاضی، علوم و سایر موارد اطلاعاتش را افزایش دهد. در نهایت، فرزندتان ممکن است یکی از منحصربه‌فردترین و به یاد ماندنی‌ترین سال‌های زندگی خود را در کنار شما بگذرانند.
این امکان را دارید از متخصصان ما در سیناتلنت مشاوره بگیرید و از پیشنهادات آموزشی و پکیج‌های استعدادیابی برای کشف توانایی‌های دانش آموز نهایت استفاده را ببرید.

سوالات متداول

چرا والدین آموزش خانگی را انتخاب می‌کنند؟
والدین به دلایل مختلفی از جمله نارضایتی از سیستم آموزشی سنتی، تمایل به برنامه درسی سفارشی، اعتقادات مذهبی یا فلسفی، انعطاف پذیری در برنامه ریزی و نگرانی در مورد محیط اجتماعی در مدارس، تحصیل در خانه را انتخاب می‌کنند.

چالش‌های آموزش در خانه چیست؟
چالش‌های آموزش خانگی ممکن است شامل نیاز والدین به ایجاد تعادل بین مسئولیت‌های کاری و آموزشی، عدم دسترسی به منابع خاص، تعامل اجتماعی محدود با همسالان و پتانسیل شکاف در دانش یا مهارت‌ها باشد.

چگونه می‌توانم با آموزش در خانه شروع کنم؟

شروع آموزش در خانه شامل تحقیق در مورد چگونگی شروع آموزش، تصمیم گیری در مورد رویکرد یا برنامه درسی، تنظیم برنامه و ایجاد یک محیط آموزشی حمایتی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید