تحلیلگر مالی دادههای مالی را جمع آوری کرده و فرصتهای اقتصادی را پیش بینی میکند. این متخصصان روندهای مالی را رصد میکنند تا فرصتهای سود را مورد شناسایی قرار دهند. تحلیلگران مالی روشهایی را برای کاهش هزینهها و افزایش درآمد در شرکتها و سازمانها توصیه میکنند. شغل تحلیلگر مالی برای هر کسب و کاری اهمیت دارد، زیرا این متخصصان میتوانند نقاط ضعف مالی سازمان را بررسی کنند و پیشنهاد منحصر به فرد ارائه دهند؛ بنابراین وجود تحلیلگران مالی یک ضرورت اجتناب ناپذیری برای سازمانهای امروزی است و شغلی پرتقاضا و پردرآمد محسوب میشود.
تحلیلگران مالی در حالی که به دنبال راههایی برای کمک به مشتریان خود برای افزایش سود هستند، اقتصاد را زیر نظر دارند. آنها دادههای مالی را ارزیابی میکنند، روند بازار را بررسی کرده و عملکرد مالی را پیش بینی میکنند. آنها برای افراد، سازمانها یا شرکتهای بزرگ کار میکنند و توصیههای کاربردی را در مورد تصمیم گیری مالی عاقلانه ارائه میدهند.
تحلیلگران مالی با تحقیق در مورد روندهای اقتصاد کلان و خرد به منظور ارائه راهنماییهای مالی آگاهانه و مسئولانه به سازمانها کمک میکنند تا در بازار رقابتی امروز دوام بیاورند. با مشاوره و منتوررینگ میتوانید درک بهترین وظیفه شغل تحلیلگر مالی داشته باشید تا ببینید آیا مسئولیتهای این حرفه در راستای تواناییهای شما هستند یا خیر. به طور کلی، مسئولیتهای معمول تحلیل گر مالی عبارتند از:
تحلیلگران مالی معمولا ملزم به داشتن حداقل مدرک کارشناسی هستند، اگرچه بسیاری از سازمانها افرادی که مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری دارند را برای سمتهای تحلیلگر مالی ترجیح میدهند. مدارک کارشناسی مناسب برای این حرفه رشتههایی در حوزه امور مالی، حسابداری، تجارت و بازرگانی یا رشتههای نزدیک به آنهاست. برخی از درسهایی که دانشجویان رشتههای مالی میگذرانند شامل امور مالی مدیریتی، سرمایه گذاری، حسابداری، بازارهای مالی، تجارت بین الملل، بازاریابی، آمار و حقوق و اخلاق تجارت هستند. دانش آموزان برای کنکور گروه انسانی برای ورود به رشتههای مرتبط با حوزه مالی شرکت کنند.
از مهارتهای کلیدی برای تحلیلگران مالی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تحلیلگران مالی معمولاً جزئیات گرا و سازمان یافته هستند و دوست دارند در یک محیط ساختاریافته کار کنند. این متخصصان تمایل به تحقیق دارند، به این معنی که آنها افرادی کاملا کنجکاو هستند که اغلب دوست دارند با آمارها و ریاضیات مشغول باشند. اگر شما فردی جزئی نگر هستید که دوست دارند با آمار و ارقام کار کنید برای شغل تحلیل گر مالی مناسب خواهید بود. با استعدادیابی شغلی میتوانید درک بهتری از توانایی خود داشته باشید.
تحلیلگران مالی ممکن است بر زمینههایی مانند تحلیل ریسک، مدیریت پرتفوی و مدیریت صندوق تمرکز داشته باشند. تحلیلگران ریسک مالی برای شرکتهای بیمه، بانکها و کسب و کارها کار میکنند تا ریسکهای بالقوه و نتایج تصمیمات مالی را تعیین کنند. آنها اسناد را جمع آوری میکنند، دادههای مالی را بررسی کرده و راههایی را برای کاهش ریسکهای مالی شناسایی میکنند.
وظایف تحلیلگر مالی در برخی زمینهها ریسک شبیه به مسئولیتهای اکچوئری است. افراد در زمینه تحلیل ریسک مالی ممکن است بیشتر تخصص داشته باشند و بر ریسک مرتبط با اعتبار، بازار مالی یا انطباق با مقررات تمرکز کنند. تجربه و آموزش اضافی میتواند منجر به ارتقاء و افزایش پتانسیل درآمد به عنوان مدیران ریسک مالی یا تحلیلگران ارشد ریسک مالی شود. با استعدادیابی میتوانید تواناییهای خود را بشناسید تا ببینید آیا برای شغل تحلیلگر مالی مناسب هستید یا خیر.
پیش بینی میشود که شغل تحلیل گر مالی رشد 11 درصدی را بین سالهای 2016 و 2026 تجربه کند. در حالی که بازارها و عوامل اقتصادی میتوانند در طول زمان تغییر کنند، به نظر میرسد تقاضای قوی و پتانسیل رشد بالاتر از حد متوسط برای تحلیلگران مالی نشان دهنده پتانسیل درآمد خوبی برای دانشجویانی است که این حرفه را انتخاب میکنند. گزارشها نشان میدهند که متوسط حقوق یک تحلیلگر مالی معمولی 84300 دلار است. با این حال، حقوق میتواند بسته به صنعت، تحصیلات و سابقه کار متفاوت باشد. درآمد تحلیلگر مالی در ایران نیر خوب است، زیر شرکتها در همه ابعاد به دنبال متخصصان این حوزه هستند.
کشورهای توسعه یافته که از نظر اقتصادی پیشرفته هستند، بدون شک به تحلیلگران مالی نیاز دارند. به همین دلیل، کشورهایی مانند کانادا و استرالیا که بازار کار پرتقاضایی دارند از متخصصان حوزههای مالی بازی مهاجرت استقبال میکنند. این متخصصان میتوانند در موقعیتهای شغلی خوب استخدام شوند و درآمد خوبی کسب کنند. برای کسب مشاوره و استفاده از پکیجهای استعدادیابی با مشاوران در سیناتلنت تماس بگیرید.
تحلیلگران مالی دادههای مالی، روندها و شرایط بازار را برای ارائه توصیههایی برای تصمیم گیری مالی ارزیابی میکنند. آنها ممکن است در بخشهای مختلفی مانند بانکداری سرمایه گذاری، امور مالی شرکت یا مدیریت سرمایه گذاری کار کنند.
مهارتهای کلیدی شامل مدل سازی مالی، تجزیه و تحلیل دادهها، توجه به جزئیات، مهارتهای ارتباطی، تواناییهای حل مسئله و درک قوی از بازارها و ابزارهای مالی است.
تحلیلگران مالی میتوانند مسیرهای شغلی مختلفی از جمله نقش در بانکداری سرمایه گذاری، مدیریت دارایی، امور مالی شرکت، تجزیه و تحلیل ریسک و مشاوره مالی را دنبال کنید. برخی ممکن است در صنایع خاص یا ابزارهای مالی تخصص داشته باشند.