یک تحلیل گر و طراح نرم افزار مسئول ایجاد و طراحی اپلیکیشنها و برنامههای نرم افزاری است. او در اصلاح برنامههای موجود برای بهینه سازی بر اساس نیازهای تجاری تخصص دارد. تحلیلگران و طراحان نرم افزار با تیم فنی برای ترسیم کدهای سیستم، تجزیه و تحلیل زبانهای برنامه نویسی و اطمینان از پایداری و کارایی ناوبری نرم افزار با اجرای چندین بررسی کیفیت در سیستم همکاری میکنند. آنها عملکرد برنامه را بررسی خواهند کرد، سرورها را پیکربندی میکنند و زیرساخت نرم افزار را با توجه به یافتههای به دست آمده بهبود میبخشند. وجود شغل تحلیلگر و طراح نرم افزار برای دنیای رو به رشد دیجیتال یک ضرورت است.
مزایای شغل تحلیلگر و طراح نرم افزار عبارتند از:
معایب شغل تحلیلگر و طراح نرم افزار عبارتند از:
دانش آموزان برای ورود به شغل تحلیل گر و طراح نرم افزار باید در کنکور گروه ریاضی و فیزیک شرکت کنند. سپس باید برای انتخاب رشته سراغ رشتههایی مانند مهندسی کامپیوتر، مهندسی نرم افزار و مهندسی فناوری اطلاعات بروند. تحصیل در مقاطع بالاتر از جمله کارشناسی ارشد و دکتری نیز وجود دارد. با مشاوره و منتورینگ میتوانید درک بهتری از تواناییهای خود برای ورود به این شغل داشته باشید.
تحلیل گر و معمار نرم افزار با آنالیز نیازمندیهای کسب و کار، تعریف معماری سیستم و هدایت تیم توسعه در ایجاد راه حلهای نرم افزاری قوی، مقیاس پذیر و کارآمد، نقش مهمی در فرآیند توسعه نرم افزار ایفا میکند. با استعدادیابی میتوانید درک بهتری از وظایف و مسئولیتهای تحلیل گر و معمار نرم افزار داشته باشید. وظایف آنها طیف وسیعی از مسئولیتها را در بر میگیرد که در ادامه شرح میدهیم:
برخی از ویژگیهای شخصیتی هستند به موفقیت در شغل تحلیلگر و طراح نرم افزار کمک میکنند. تیپهای شخصیتی مناسب برای این شغل عبارتند از:
تحلیلگران و طراحان نرم افزار دارای مجموعهای از مهارتهای نرم و سخت هستند که آنها را قادر میسازد تا نقش خود را به طور مؤثر در چرخه عمر توسعه نرم افزار ایفا کنند. در ادامه به مهارتهای کلیدی برای تحلیلگران و طراحان نرم افزار اشاره میکنیم:
حدود 25 درصد از تحلیلگران و طراح نرم افزار در صنعت طراحی سیستمهای کامپیوتری (نرم افزار و اپلیکیشن) کار میکنند. طبق دفتر آمار کار، انتظار میرود تقاضا برای این متخصصان بین سالهای 2019 تا 2029 به میزان 22 درصد افزایش یابد. اگر وارد این حوزه میشوید، میتوانید مطمئن باشید که تقاضای فزایندهای در دهه آینده و پس از آن وجود خواهد داشت. تا زمانی دنیای دیجیتال به رشد ادامه میدهد، وجود تحلیلگر و طراح نرم افزار ضروری خواهد بود. با استعدادیابی شغلی میتوانید درک بهتری از بازار شغل تحلیلگر و طراح نرم افزار داشته باشید.
تحلیلگر یا طراح نرم افزار مسئول درک نیازهای کاربر، تجزیه و تحلیل فرآیندهای تجاری، ایجاد معماریهای سطح بالا سیستم، تصمیم گیری در مورد طراحی و تعریف ساختار یک سیستم نرم افزاری است.
مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات یا یک رشته مرتبط مورد نیاز است. شرکت در کنکور گروه ریاضی و فیزیک میتواند راهی برای ورود به شغل تحلیلگر و طراح نرم افزار باشد.