پزشکی

رشته پزشکی یک مدرک دکتری است که به حدود هفت سال مطالعه، تحقیق و تمرین نیاز دارد. دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به پزشک عمومی تبدیل می‌شوند و می‌توانند‌ برای گرفتن تخصص نیز ادامه تحصیل دهند. افراد با داشتن مدرک پزشکی می‌توانند فعالیت حرفه‌ای خود را در بیمارستان‌ها، مطب‌های خصوصی و کلینیک‌ها آغاز کنند. جامعه احترامی زیادی برای پزشکان قائل است، زیرا شغل پزشکی در حفظ و بهبود سلامت عمومی نقش مهمی ایفا می‌کند. رشته پزشکی در عین حال که درآمد بالایی دارد، شغلی پرچالش و پرمسئولیتی است؛ بنابراین کشف علائق و استعدادها دانش آموزان در پزشکی اهمیت زیادی دارد و می‌تواند‌ منجر به کسب رتبه بالا در کنکور و آینده شغلی خوب شود.

راهنمای انتخاب شغل مناسب

رشته پزشکی چیست؟

پزشکی به طور خاص به حوزه بهداشت، تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری‌ها و آسیب‌ها در انسان اطلاق می‌شود. وقتی فردی مدرک دکتری پزشکی (M.D) را کسب می‌کند، واجد شرایط طبابت است. فارغ التحصیلان پزشکی عمومی ممکن است بسته به علایق و اهداف شغلی خود در زمینه‌های مختلف پزشکی مانند داخلی، جراحی، ارتوپدی، اطفال، زنان و زایمان، روانپزشکی یا سایر زمینه‌ها تخصص به دست آورند.

در ایران آموزش پزشکی بعد از دبیرستان شروع می‌شود. هیچ دوره پیش پزشکی یا مدرک BSc مورد نیاز نیست. صلاحیت از طریق کسب رتبه متقاضیان در آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی یا همان کنکور تعیین خواهد شد که هر ساله در سراسر کشور برگزار می‌شود. ورود به دانشکده پزشکی رقابتی است و فقط دانشجویان با بالاترین رتبه در رشته پزشکی پذیرفته می‌شوند. پزشکی عمومی در 7 سال طول می‌کشد.

دانشجویان پزشکی در سال‌های پایانی (یک تا 2 سال آخر) نیاز به تحقیق در مورد یک موضوع پزشکی و ارائه پایان نامه به عنوان بخشی از آموزش‌های خود دارند. به فارغ التحصیلان مدرک پزشکی عمومی تحت عنوان «دکتری حرفه‌ای پزشکی» با تایید «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» ایران اعطا می‌شود. کلیه پزشکان قبل از شروع رسمی فعالیت، مجوز و شماره ثبت شورای پزشکی ایران را دریافت خواهند کرد.

ضرایب دروس تخصصی گروه تجربی در کنکور برای رشته پزشکی

تغییراتی در کنکور تجربی ایجاد شده است که به متعاقب آن، دو دفترچه سوال عمومی و اختصاصی ارائه نخواهند شد و تنها سوالات آزمون اختصاصی کنکور تجربی در دسترس متقاضیان قرار دارد. از تغییرات اعمال شده در کنکور تجربی می‌توان به حذف دروس عمومی و تاثیر ضرایب این دروس به صورت سوابق تحصیلی در آزمون سراسری اشاره کرد. مشاوره و منتورینگ راهی عالی برای کمک به دانش آموزان برای هدایت تحصیلی است. به هر روی، در ادامه به ضرایب دروس تخصصی گروه تجربی در کنکور برای رشته پزشکی اشاره می‌کنیم:

نام درس

ضریب

زمین شناسی

یک

ریاضی

7

زیست شناسی

12

فیزیک

7

شیمی

9

ادامه تحصیل در خارج از کشور برای رشته پزشکی

تحصیل پزشکی در خارج از کشور به دلایل مختلف می‌تواند یک گزینه عالی باشد. اول اینکه مهاجرت تحصیلی یک چشم انداز جهانی در مورد مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی ارائه می‌دهد که در دنیای به هم پیوسته ما ضروری است. شما در مورد سیستم‌های مختلف مراقبت‌های بهداشتی، بیماری‌ها و روش‌های درمانی یاد می‌گیرید که می‌تواند دانش و مهارت‌های شما را تقویت کند.

تحصیل پزشکی در خارج از کشور می‌تواند یک تجربه متحول کننده برای زندگی باشد به شما امکان می‌دهد در فرهنگ، زبان و شیوه زندگی کشورهای دیگر غوطه ور شوید. اکثر کشورهای جهان تقاضای بالایی به پزشکان ماهر دارند و این امکان را دارید بعد از اتمام پزشکی عمومی برای گرفتن تخصص به کشورهای خارجی مهاجرت کنید. کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان و انگلستان از مقاصد اصلی مهاجرت دانشجویان پزشکی است.

منابع کنکور تجربی برای قبولی در رشته پزشکی

زیست مهم‌‌ترین درس در کنکور تجربی برای قبولی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی است. برای اینکه بتوانید به درصد بالای ۸۰ برسید، بهتر است برای مطالعه این درس وقت زیادی بگذارید. بهترین منبعی که به شما پیشنهاد می‌کنیم، کتاب‌های خیلی سبز پایه به پایه (زیست پایه دهم تا دوازدهم) است.

دانش آموزانی که می‌خواهند برای پزشکی بخوانند، حداقل باید درس شیمی را بالای 60 بزنند. بهترین منبع برای شیمی، کتاب خیلی سبز است. درسنامه‌ها و سوالات تستی این کتاب به صورت استاندارد طرح شده‌اند؛ اما کتاب‌های منتشر شده توسط انتشارات نشر الگو، گاج، مهروماه و مبتکران نیز برای داوطلبان گروه تجربی توصیه می‌شود.

 

حقوق دانشجویان پزشکی

زمانی که یک دانشجوی پزشکی از دانشکده پزشکی فارغ التحصیل شود، باید انتظار داشته باشد که حدود 200 هزار تا 400 هزار دلار درآمد را داشته باشد. یک پزشک متوسط در ایالات متحده می‌تواند انتظار داشته باشد که سالانه حدود 180 هزار دلار درآمد قبل از کسر مالیات داشته باشد. به طور کلی، پزشکان در تمامی جهان در بخش پردرآمد جامعه قرار می‌گیرند و این موضوع در ایران نیز صادق است. با این حال، نوع تخصص پزشکی و سابقه کار در میزان درامد اهمیت زیادی دارد. برای مثال، پزشکان زیبایی بسیار درآمد بالایی دارند. با استعدادیابی شغلی می‌تواند‌ درک بهتری از بازار کار رشته پزشکی داشته باشید.

معایب و مزایای رشته پزشکی

تحصیل در رشته پزشکی می‌تواند‌ مزایا و معایب زیر را داشته باشد:

  • فارغ التحصیلان رشته پزشکی گزینه‌های شغلی متنوعی از جمله پزشکی دانشگاهی، تحقیقات زیست پزشکی، صنعت داروسازی، سازمان‌های دولتی، بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و مطب‌های شخصی دارند.
  • درآمد رشته پزشکی بالاست و دانشجویان می‌توانند با دریافت تخصص دستمزد بیشتری نیز بگیرند. پزشکانی که جراحی‌های پیچیده و سخت را انجام می‌دهند، درآمد به مراتب بالاتری خواهند داشت.
  • دوره‌های تحصیلی در رشته پزشکی معمولاً در مقایسه با رشته‌های دیگر مانند مهندسی و حقوق به تعهد زمانی طولانی‌تری نیاز دارند. پزشک شدن به حداقل هفت سال تحصیل و تلاش سخت نیاز خواهد داشت.
  • پذیرش در رشته پزشکی رقابتی است و اغلب متقاضیان با استعداد می‌توانند وارد این حوزه شوند. شرکت در کنکور تجربی و قبولی در پزشکی به تلاش زیاد نیاز دارد. استعدادیابی می‌تواند‌ راهی عالی برای درک تواناهایی دانش آموزان باشد.

دانشگاه‌های رشته پزشکی در ایران

در کل حدود 64 دانشگاه علوم پزشکی در کشور وجود دارند که دانش آموزان می‌توانند در انتخاب رشته یکی از آنها را در نظر بگیرند. از دانشگاه‌های معتبر ایران که رشته‌های پزشکی را ارائه می‌دهند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه تربیت مدرس
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  • دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

نتایج تست استعداد یابی دانش آموزان مناسب برای رشته پزشکی

رشته پزشکی طیف وسیعی از تیپ‌های شخصیتی را در بر می‌گیرد. برای مثال، پزشکان باید برای ارتباط با بیماران، درک نیازهای آنها و ارائه مراقبت‌های شخصی، همدلی و شفقت داشته باشند. ارتباط موثر در محیط‌های مراقبت‌های بهداشتی بسیار مهم است، جایی که ارتباط شفاف و همدلانه می‌تواند کار گروهی را تسهیل کند و تجربه خوبی را به بیماران ارائه دهد. پزشکان باید گوش فعال داشته باشند و به صحبت‌های بیمار گوش دهند. پزشکی شامل تشخیص و درمان شرایط پیچیده پزشکی است که اغلب به تفکر تحلیلی، مهارت‌های حل مسئله و توانایی تصمیم گیری آگاهانه نیاز دارد؛ بنابراین دانش آموزانی که ویژگی‌های زیر را دارند برای رشته پزشکی مناسب خواهند بود:

  • همدل بودن
  • کنجکاو
  • تلاشگر
  • جزئی نگر
  • جستجوگر
  • گوش فعال داشتن

برای کسب مشاوره و استفاده از پکیج‌های استعدادیابی با کارشناسان ما در «سیناتلنت» تماس بگیرید.