صرف نظر از اهداف هر کسب و کاری، وجود مدیر مالی یک ضرورت برای سازمانهای امروزی است. مدیران مالی عملیات مربوط به دارایی و حسابداری را برنامه ریزی، مدیریت و ارزیابی میکنند. این متخصصان سیاستها و سیستمهای مالی یک شرکت را راه اندازی میکنند تا در مورد جریان مالی سازمان اطمینان پیدا کنند. مدیران مالی در این شغل به سازمانهای خصوصی، غیرانتفاعی و دولتی مشاوره میدهند و مدیریت کل سیستم مالی شرکت را برعهده دارند. شغل مدیر مالی در حوزه مدیریتی قرار میگیرد، بنابراین انتظار میرود که متخصصان این حوزه درآمد بالایی داشته باشند.
طبق تعریف، مدیر مالی کسی است که بر سلامت مالی یک سازمان نظارت کرده و به تضمین پایداری مالی آن کمک میکند. مدیر مالی بر عملکردهای مهم مانند نظارت بر جریان نقدی، مدیریت هزینهها، تولید دادههای مالی دقیق و استراتژی برای کسب سود نظارت میکنند. برخی از مسئولیتهای مختلف یک مدیر مالی عبارتند از:
در برخی از شرکتها، مدیران مالی با عنوان مدیران ریسک مالی شناخته میشوند. در حالت ایده آل، یک مدیر ریسک مالی (FRM) برای بانکها، سازمانهای حسابداری یا شرکتهای بیمه کار میکند. با مشاوره منتورینگ میتوانید درک بهتری از وظایف مدیر مالی و تواناییهای خود در این شغل به دست آورید.
یکی از مسئولیتهای اساسی هر شرکتی مدیریت امور مالی آن است، زیرا تصمیم مالی اشتباه میتواند شرکت را متحمل خسارات مالی قابل توجهی کند. بیایید با مهارتهای لازم برای شغل مدیر مالی آشنا شویم:
برای ورود به شغل مدیر مالی باید در کنکور گروه انسانی شرکت کنید تا بتوانید برای رشته مدیریت مالی یا حسابداری وارد دانشگاه شوید. دانشجویان علاقه مند میتوانند در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مدیریت مالی تحصیل کنند. با استعدادیابی این امکان را دارید تا در مورد انتخاب رشته متناسب با تواناییهای خود موفق عمل کنید. گرایشهای این رشته در مقاطع تحصیلی بالاتر عبارتند از:
مدیران مالی در محیطهای اداری در بخش عمومی، مشاغل انتفاعی و سازمانهای غیر انتفاعی کار میکنند. استفاده گسترده از فناوری به این معنی است که برخی از مدیران مالی میتوانند از خانه کار کنند و برای جلسات و رویدادهای خاص به دفتر سازمان بروند. مدیران مالی معمولاً در ساعات کاری منظم کار میکنند. در برخی موارد، آنها ممکن است نیاز داشته باشند عصرها و آخر هفتهها در زمانهای شلوغ مانند آماده سازی بودجه، فصل مالیات، حسابرسی یا سایر پروژههای مالی ساعتهای اضافی مشغول به کار باشند.
اکثر افراد در این شغل پس از 5 تا 10 سال تجربه کاری در نقشهای مدیریت یا دستیار مدیریت، بسته به سختی کار و اندازه کسب و کار به مدیران ارشد ارتقای شغلی پیدا میکنند. مدیران مالی با داشتن تجربه یا تحصیلات بیشتر میتوانند به سمتهای بالاتر مانند مدیر ارشد مالی، مدیر مالی یا معاون مالی پیشرفت کنند. به طور کلی، مدیران مالی در صنایع مختلف از جمله بانکها، شرکتهای دارایی، شرکتهای بیمه، مراقبتهای بهداشتی و غیره مورد تقاضا هستند.
مدیران مالی معمولاً افرادی کارآفرین هستند به این معنی که آنها استعداد رهبری دارند و در تأثیرگذاری و متقاعد کردن دیگران پیشرفت میکنند. آنها همچنین تمایل به تحقیق دارند، زیرا افرادی کاملاً کنجکاو هستند که اغلب دوست دارند. مدیران مالی حلال مشکلات عالی هستند و از نقشهای فروش و مدیریت لذت میبرند. این نوع از افراد برونگرا هستند و انرژی و توانایی آنها برای ریسک کردن دلیل شروع بسیاری از پروژهها و موفقیت آنهاست. با استعدادیابی شغلی میتوانید درک بهتری از تواناییهای خود داشته باشید.
شغل مدیر مالی به سرعت در حال رشد است با فرصتهای فراوان برای دستمزد بالا که این نقش را برای دانشجویان رشتههای مدیریت مالی و حسابداری جذاب میکند. اگرچه پتانسیل بالایی برای دستمزد بالاتر از میانگین وجود دارد، حقوق یک مدیر مالی به عواملی مانند مدارک تحصیلی و سابقه کار بستگی دارد. مدیران مالی به طور کلی حقوق بالایی دارند و این موضوع در ایران نیز صادق است.
مقررات مالی بر اکثر کشورها حاکم است و کانادا یکی از آنهاست که نقش مدیر مالی در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. تقاضا در کانادا برای مدیران مالی با رشد 6 درصدی که تا سال 2031 در حال افزایش خواهد بود. بسیاری از مدیران مالی از نظر پیشرفت شغلی آینده امیدوار کنندهای دارند و کشورهایی مانند کانادا یا استرالیا زمینه ایده آلی را برای جستجوی شغل مناسب در این زمینه در اختیار متخصصان قرار میدهد. به هر روی، برای کسب مشاوره و استفاده از خدمات استعدادیابی با متخصصان ما در سیناتلنت تماس بگیرید.
مدیران مالی مسئول نظارت بر سلامت مالی یک سازمان هستند. آنها گزارشهای مالی را تهیه میکنند، اهداف مالی را تعیین خواهند کرد و برای اطمینان از موفقیت مالی شرکت تصمیمات استراتژیک میگیرند.
مهارتهای تحلیلی قوی، توجه به جزئیات، مدل سازی مالی، تفکر استراتژیک، مهارتهای ارتباطی، رهبری و مهارت در نرم افزارهای مالی ضروری هستند.
مدیران مالی ریسکهای مالی از جمله ریسکهای بازار، ریسکهای اعتباری و ریسکهای عملیاتی را ارزیابی و مدیریت میکنند. آنها استراتژیهایی را برای کاهش این خطرات و تضمین ثبات مالی سازمان توسعه میدهند.