عوامل مهم و تاثیرگذار در طراحی مسیر شغلی
علایق و استعدادهای هر فرد، مهمترین عامل در طراحی مسیر شغلی اوست. یعنی هر فرد باید شغل خود را بر اساس زمینههایی که به شکل ذاتی در آنها مهارت دارد، انتخاب کند که این امر با انجام فرایند استعدادیابی یا شرکت در آزمونهایی نظیر تست هالند امکانپذیر است. خوشبخانه تمامی ابزارهای لازم برای انتخاب مسیر شغلی به طور کامل و بر اساس آخرین تغییرات روز دنیا در سایت سیناتلنت وجود دارد. از دیگر عوامل مهم در طراحی و انتخاب مسیر شغلی میتوان به شرایط حاکم در جامعه، وضعیت روحی و جسمانی فرد، محیط زندگی و امکانات موجود اشاره کرد.
علایق و استعدادهای هر فرد، مهمترین عامل در طراحی مسیر شغلی اوست. یعنی هر فرد باید شغل خود را بر اساس زمینههایی که به شکل ذاتی در آنها مهارت دارد، انتخاب کند که این امر با انجام فرایند استعدادیابی یا شرکت در آزمونهایی نظیر تست هالند امکانپذیر است. خوشبخانه تمامی ابزارهای لازم برای انتخاب مسیر شغلی به طور کامل و بر اساس آخرین تغییرات روز دنیا در سایت سیناتلنت وجود دارد. از دیگر عوامل مهم در طراحی و انتخاب مسیر شغلی میتوان به شرایط حاکم در جامعه، وضعیت روحی و جسمانی فرد، محیط زندگی و امکانات موجود اشاره کرد.
در سایت سیناتلنت همه چیز در عین سادگی و دقت در اختیار شما قرار دارد. اگر هیچگونه آشنایی با بخشها و محتوای موردنظر خود ندارید، میتوانید از طریق بخش پاسخگویی آنلاین یا تماس تلفنی با مشاوران سیناتلنت در ارتباط باشید و تمامی ابهامات مربوط به مراحل طراحی مسیر شغلی، انتخاب مسیر شغلی، تست شغل مناسب و … را برطرف کنید. مشاورین حرفهای سیناتلنت پس از دریافت رزومه و نیازهای شما، تمامی راهکارهای لازم در زمینه استعدادیابی، شخصیتشناسی، انتخاب مسیر شغلی و … را در اختیار شما قرار میدهند. از سوی دیگر اگر در یکی از آزمونهای سایت سیناتلنت شرکت کردهاید و نیازمند دریافت مشاوره هستید، میتوانید یک درخواست برای دریافت مشاوره تخصصی ثبت کنید یا به طور مستقیم با بخش مشاوره تماس بگیرید. به هر حال بخش مشاوره سیناتلنت به شما اطمینان میدهد که از صفر تا صد مراحل مختلف، در کنار شماست و به تمامی مشکلات و نیازهای شما پاسخ میدهد.
مشاوره قبل از طراحی مسیر شغلی
مجموعه سیناتلنت در بخشهای مختلف فعالیت خود از چندین مشاور متخصص برای راهنمایی و پاسخگویی به سوالات داوطلبان استفاده میکند. تمامی داوطلبان پیش از ورود به پروسه طراحی مسیر شغلی با یکی از مشاوران این بخش در ارتباط خواهند بود تا علاوه بر ارائه رزومه و طرح دقیق نیازهای خود، پاسخ سوالات و ابهامات احتمالی را نیز دریافت کنند. پس از انجام این مرحله، تمامی اطلاعات و فعالیتهای لازم برای شروع فرایند طراحی مسیر شغلی توسط مشاور به داوطلب اعلام میشود.
انجام آزمونهای مرتبط با طراحی مسیر شغلی
طراحی مسیر شغلی در سایت سیناتلنت شامل چهار آزمون تست حرفهای دیسک، آزمون کلیفتون، تست نئو و تست پیشرفته هوش هیجانی است که در صورت نیاز، مراحل دیگری نیز برای موارد خاص انجام میشود. با انجام این آزمونهای تخصصی، شخصیت داوطلب به شکل کامل مورد بررسی و موشکافی قرار میگیرد و پرده از قابلیتهایی برداشته میشود که حتی ممکن است برای خود شخص نیز قابل باور نباشند.
در این مرحله، وضعیت افراد با یکدیگر متفاوت است زیرا معمولا دستهای از افراد به دنبال تغییر شغل هستند یا برخی دیگر، شغل مناسبی را برای ورود به بازار کار جستجو میکنند یا حتی دانشآموزان یا دانشجویانی نیز وجود دارند که نیازمند یک طرح یا برنامه جامع برای مسیر شغلی آینده خود هستند. در تمامی این موارد، نتایج حاصل از آزمونها توسط یک مشاور باتجربه، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و زمینههای شغلی مناسب در اختیار داوطلبان قرار میگیرد. البته گاهی ممکن است که برخی از افراد حتی پس از ورود به محیط کار و در حین اشتغال نیز به مشاوره و راهنمایی نیاز داشته باشند که پوشش این موارد توسط مربیان یا کوچهای حرفهای سیناتلنت انجام میشود. این مربیان با دریافت اطلاعات مختلف، راهکارها و تمرینهایی را در اختیار فرد قرار میدهند که باعث موفقیت بیشتر و پیشرفت سریعتر آنها میشود.
ارائه پکیجهای آموزشی و مشاوره خصوصی
گاهی لازم است که آگاهی افراد در خصوص تواناییهای ذاتی و موضوعات خاص افزایش پیدا کند که این موارد نیز از طریق برگزاری جلسات مشاورهای ویژه، ارائه کتابها و فیلمهای آموزشی یا انجام فعالیتها و تمرینهای خاص پوشش داده میشوند.
در سیناتلنت برای طراحی یک مسیر شغلی موثر و کامل، شش مرحله زیر انجام میشود تا اهداف و مقاصد هر فرد به طور کامل پوشش داده شود. البته این یک برنامه کلی بوده و ممکن است برای افراد یا سطوح سنی مختلف، دچار تغییر شود.
1- شناسایی استعدادهای و ارزشهای اصلی
2- تمرکز بر روی زمینههای مورد علاقه
3- ارزیابی سطح تحصیلات و مهارتهای فعلی
4- مشخص کردن اهداف شغلی
5- برآورد نیازها، خواستهها و سطح درآمد
6- ایجاد یک برنامه شغلی 5ساله و 10ساله و تعیین بازههای زمانی کوچکتر برای کسب اهداف و عناوین شغلی مختلف
از مسیر شغلی سازمانی با عناوینی مانند نردبان شغلی نیز یاد میشود که معمولا توسط مدیران سازمانها طراحی میشود و هدف از آن، پیشرفت و ارتقای کارکنان در بدنه سازمان است. همچنین باید توجه داشت که مسیرهای شغلی مختلف، معمولا به جایگاههای مدیریتی ختم میشوند اما افرادی نیز وجود دارند که تمایلی به دریافت سمتهای مدیریتی ندارند و داشتن مسیر شغلی سازمانی یکی از بهترین راهکارهای ممکن برای استفاده بهنیه از ظرفیتها و تشویق برای پیشرفت هرچه بیشتر این دسته از افراد است. تمامی مدیران صنایع و دارندگان کسبوکار، برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص طراحی مسیر شغلی سازمانی میتوانند از خدمات مسیر شغلی سایت سیناتلنت استفاده کنند.
سایت سیناتلنت، دارای مجموعهای از آزمونها و تستهای روانشناسی روز دنیاست که بر اساس آخرین تغییرات انجام شده توسط موسسات حرفهای و با توجه به شرایط و نیازهای داخلی کشور، بومیسازی شدهاند. از جمله این آزمونهای تخصصی در زمینه طراحی مسیر شغلی میتوان به آزمون مسیر شغلی هالند، آزمون جهانی دیسک، تست گالوپ یا آزمون استعدادیابی کلیفتون و … اشاره کرد. سایت سیناتلنت مفتخر است که در زمینه تمامی آزمونهای ارائه شده، دارای کادر مجربی از مشاوران حرفهای است که در تمامی موارد، پاسخگوی سوالات داوطلبان عزیز خواهند بود.
چطور میتوانیم مسیر شغلی خود را به درستی طی کنیم؟
هر فرد برای موفقیت در مسیر شغلی خود باید با مهارتهای جدید آشنا شود و به شکل سازنده با همکاران خود تعامل داشته باشد و در صورت نیاز به عقب برگردد و با انجام اصلاحات لازم، مسیر آینده خود را هموار کند. از طرف دیگر، گاهی ترجیحات و خواستههای یک فرد در طول زمان دچار تغییر میشوند که ممکن است اهداف فرد را تحت تاثیر قرار بدهند؛ لذا فرد باید تمایل و آمادگی لازم برای ایجاد این تغییرات را داشته باشد.
زمانیکه یک فرد با مسیر شغلی خود آشنا باشد و دید واضحی نسبت به جایگاه آینده خود به دست بیاورد، انرژی بیشتری را برای یادگیری و توسعه مهارتهای خود صرف میکند و با بهرهگیری از مجموعهی استعدادهای خود، برای رسیدن به اهداف شغلی تلاش میکند. در بسیاری از مشاغل، داشتن مسیر شغلی به افراد کمک میکند تا همیشه اهداف و چشماندازهای بلندمدت خود را در ذهن داشته باشند و فعالیتهای خود را با هدف پیشبرد سازمان و ارتقای جایگاه خود انجام بدهند و در دایره روزمرگی و اتلاف زمان و انرژی قرار نگیرند.
همه افراد در طول برنامه مسیر شغلی خود نیازمند یادگیری و توسعه مهارتهای خاصی هستند تا برای حضور در نقشها و جایگاههای آینده آماده شوند. در اینجا با پنج مورد از مهمترین مهارتهای لازم برای موفقیت در مسیر شغلی آشنا میشویم. برای دریافت مشاوره حرفهای در خصوص این مهارتها میتوانید از بخش خدمات مسیر شغلی در سایت سیناتلنت کمک بگیرید.
1- مهارت در سازگاری یا تطبیقپذیری
گاهی پیشرفت در مسیر شغلی به منزله ارتقا یا حرکت رو به جلو نیست. به عبارت سادهتر، مسیر شغلی همه افراد مانند یک نردبان پیوسته نیست که یک به یک پلههای آن را طی کرده و به جایگاههای بالاتر دست پیدا کنند. گاهی لازم است که فرد از یک نردبان به نردبان دیگر برود تا بتواند به پیشرفت خود ادامه بدهد. اما ممکن است این تغییر چندان خوشایند نباشد یا نیازمند پذیرش تغییراتی باشد که فرد در مرحله اول باید آنها را بپذیرد و با آنها سازگاری پیدا کند.
2- مهارت در برقراری ارتباطات موثر
برقراری ارتباط سازنده با دیگران، به عنوان یک مهارت نرم و بسیار مهم در زمینه پیشرفت شغلی محسوب میشود. هر فرد با پیشرفت در مسیر شغلی خود، با افراد بیشتر و مهمتری در ارتباط خواهد بود و برقراری ارتباط موثر با این افراد، نه تنها وی را برای انتقال به جایگاههای شغلی بالاتر آماده میکند، بلکه یکی از پایههای اصلی در پذیرش نقش رهبری را نیز به وجود میآورد.
3- مهارت در رهبری
بدون شک هر فرد در مسیر پیشرفت شغلی خود در موقعیت رهبری یک تیم، گروه یا سازمان قرار میگیرد و داشتن آمادگی و مهارت در زمینه رهبری، علاوه بر تایید صلاحیت و شایستگی وی، باعث ایجاد زمینه برای ارتقا به جایگاههای شغلی بالاتر میشود. در اینجا بهتر است تا فرد به گذشته کاری خود و رهبرانی که با آنها همکاری داشته فکر کند و نوع سبک رهبری خود را بشناسد. آزمون دیسک و آزمون استعدادیابی کلیفتون، اطلاعات بسیار مناسبی را در زمینه سبکهای مختلف رهبری در اختیار شما قرار میدهد.
4- مهارت در حل مسئله
افراد با پیشرفت در مسیر شغلی، معمولا از یک نیروی اجرایی به یک نیروی برنامهریزی تبدیل میشوند و داشتن مهارت در زمینه حل مسئله، یکی از نیازهای اصلی برای پذیرش این دسته از مسئولیتها به حساب میآید. به طور کلی میتوان گفت که پیشرفت در مسیر شغلی به تقویت قدرت برنامهریزی و تحلیل مسائل نیز وابسته است.
۵- مهارت در مدیریت زمان
مدیریت زمان، همیشه به معنی حجم کار انجامشده در یک بازه زمانی مشخص نیست و در بسیاری از موارد، نتیجه نهایی در مقایسه با حجم کار انجامشده، دارای اولویت بیشتری است. از آنجا که نتایج به دست آمده تاثیر بسزایی در ارتقای جایگاه شغلی افراد دارد، لازم است که آنها با تکنیکها و روشهای مختلف مدیریت زمان آشنا باشند که از میان آنها میتوان به اولویتبندی و تفویض وظایف اشاره کرد.
انتخاب شغل، یکی از مهمترین تصمیمات زندگی افراد است که درست یا نادرست بودن آن، تاثیر بسزایی در کیفیت زندگی و شکلگیری آینده آنها دارد. مجموعه سیناتلنت ضمن آشنایی کامل با تاثیرات و اهمیت این موضوع و با برخوداری از امکانات مشاورهای حرفهای و استفاده از آزمونهای تخصصی، شرایط ویژهای را برای تعیین مسیر شغلی مناسب فراهم کرده است. بدین ترتیب تمامی اقشار جامعه اعم از افراد شاغل، متقاضیان ورود به مشاغل و حتی دانشآموزان و دانشجویان نیز به سادگی میتوانند مسیر شغلی آینده خود را با اتکا به دانش و تخصص مجموعه سیناتلنت، به شکل علمی و دقیق طراحی کنند و از مزایای ویژه و استثنایی آن بهرهمند شوند.