تست نئو یکی دیگر از آزمونهای جهانی در زمینه شناخت شخصیت و به ویژه آشنایی با نقاط ضعف و قوت و بررسی اختلالات روانشناسی است که در سال 1990 توسط کاستا و مک کری طراحی شده و در حالت کلی شامل 5 بعد اصلی و 30 مولفه فرعی است و به شکل تخصصی با نام NEO PIR شناخته میشود. مدل محدودتر این آزمون نیز با نام NEO FFI شناخته میشود که شامل 60 سوال بوده و تنها به ارزیابی 5 بعد اصلی میپردازد.
از تست استعدادیابی نئو در موارد بسیار گستردهای مانند آشنایی با اخلاق و رفتار زوجین پیش از ازدواج، شناسایی نقاط ضعف و قوت افراد در مراحل پیش از استخدام، سنجش شایستگیهای کاری و حرفهای برای قرار گرفتن افراد در جایگاههای شغلی مختلف، شناسایی اختلالات روانی مانند وسواس و بسیاری از موارد دیگر استفاده میشود زیرا این آزمون در عین سادگی میتواند جنبههای پنهان و نقاط مبهم و ناشناخته شخصیت افراد را به خوبی آشکار کند. همچنین نتایج حاصل از آزمون نئو در موارد دیگری مانند تست استعدادیابی تحصیلی و تست استعدادیابی شغلی نیز کاربرد دارد.
در تست شخصیت شناسی نئو، 5 بعد شخصیت افراد به شکل کاملا مجزا مورد بررسی قرار میگیرند و هر بعد دارای یک سطح یا نمره مشخص خواهد بود که بر اساس این نمرات میتوان شخصیت هر فرد را مورد تحلیل و بررسی قرار داد. این ابعاد شامل روان نژندی یا بیثباتی هیجانی، توافقپذیری یا دلپذیری، برونگرایی، وجدان کاری و اشتیاق به تجربه یا انعطافپذیری هستند.
روان نژندی (N): این بعد نشاندهنده مشکلات روانشناختی و وجود مشکل در بهداشت روانی فرد است و کسب نمره بالا در این بعد به معنی نیاز فرد به استفاده از خدمات مشاوره خواهد بود.
توافقپذیری (A): این بعد به معنی سازگاری اجتماعی و تمایل به شرکت در همکاریهای گروهی است.
برونگرایی (E): این بعد به رفتارهای بین فردی و فعالیتهای اجتماعی مربوط میشود.
وجدان کاری (C): این بعد نشاندهنده مسئولیتپذیری فرد در قبال وظایف مختلف است و یکی از ابعاد مهم آزمون نئو در شناسایی نیروهای کارآمد شغلی محسوب میشود.
انعطافپذیری (O): این بعد نیز نشاندهنده سازگاری فرد با عوامل محیطی است.
تست نئو، یکی از مهمترین آزمونهای مورد استفاده در بخش استخدام و تامین نیروی انسانی شرکتها به حساب میآید. با استفاده از تست شخصیت شناسی نئو میتوان عملکرد شغلی افراد را تا حد قبال توجهی تخمین زد و افراد مناسبی را برای حضور در جایگاههای شغلی مختلف انتخاب کرد. همچنین تست نئو، مجموعهای از ویژگیهای روانشناسی مانند میزان اضطراب و استرس، میل به کار گروهی، مسئولیتپذیری، تواناییهای مدیریتی و موارد مرتبط با هوش هیجانی را نیز پوشش میدهد.
تست نئو در مجموعه سیناتلنت بر اساس آخرین تغییرات نسخه جهانی تدوین شده است و در حالت کلی به شکل آنلاین برگزار میشود. این آزمون شامل 240 سوال با پاسخ 5 گزینهای است و مخاطبان باید میزان مخالفت یا موافقت خود با محتوای هر سوال را از طریق انتخاب یکی از 5 گزینه (کاملا موافقم، موافقم، متوسط، مخالفم، کاملا مخالفم) بیان کنند.
پس از پایان تست نئو، یک گزارش جامع به صورت فایل PDF برای داوطلبان ارسال میشود که در این فایل، کلیه مباحث عمومی آزمون و نتایج اختصاصی افراد به شکل طبقهبندی شده در اختیار آنها قرار میگیرد.
در گزارش تست شخصیت شناسی نئو، ابتدا تعریف کاملی از تست نئو و ابعاد 5گانه آنها تشریح شده و پس از آن تحلیل دقیقی از 5 بعد اصلی، مولفههای فرعی و نمرات داوطلبان ارائه میشود که در عین سادگی، اطلاعات بسیار جامع و مهمی را فراهم کرده و آنها را با ترجیحات و ویژگیهای شخصیتی خاصشان آشنا میکند و در انتها نیز نتایج کلی و جمعبندی آزمون را به شکل یک جدول نهایی در اختیارشان قرار میدهد.
سایت سیناتلنت به عنوان سامانه تخصصی و اجرایی کلینیک استعدادیابی و کسبوکار سینا، تست استعدادیابی نئو را بر اساس آخرین تغییرات روز دنیا و بر اساس نیازهای داخلی کشور بهینهسازی کرده و امکان اجرای آسان و بهرهمندی از نتایج تخصصی این آزمون را در اختیار داوطلبان سراسر کشور قرار داده است.
همچنین با وجود تیم مشاوره حرفهای و متخصص در این مجموعه، امکان تحلیل و بررسی دقیقتر کلیه آزمونها برای داوطبان فراهم شده است که در صورت تمایل میتوانند از این خدمات به شکل حضوری، غیرحضوری یا تلفنی بهرهمند شوند.
با اینکه این آزمون دارای کاربردهای بسیار متنوعی است اما از نتایج آن بیشتر در موارد شغلی، گزینش نیروی کار و انتخاب روشهای مدیریتی استفاده میشود.
این آزمون به شکل ویژه برای افراد بالای 18 سال مناسب است.
آزمون نئوی ارائه شده در مجموعه سیناتلنت بر اساس ویرایش تخصصی کلینیک استعدادیابی و کسبوکار سینا طراحی شده است و بیشترین شباهت و سازگاری را با مدل جهانی این آزمون دارد.
این آزمون شامل 240 سوال 5 گزینهای است و به شکل آنلاین برگزار میشود.
زمان لازم برای شرکت در این آزمون حدود 30 الی 40 دقیقه خواهد بود.
به طور کلی شرکت در آزمونهای شخصیتشناسی، نیازی به پیشزمینه یا آمادگی قبلی ندارند و مهمترین نکته، ارائه پاسخهای صادقانه و توجه به این موضوع که هیچ مفهوم مثبت یا منفی در این آزمونها وجود ندارد و هدف این آزمونها، امتیاز دادن یا مقایسه انسانها نیست.
با اینکه گزارش این آزمون، اطلاعات جامعی را در اختیار داوطلبان قرار میدهد اما در صورت نیاز میتوان از خدمات مشاوره حرفهای مجموعه سیناتلنت نیز استفاده کرد.