مشاور مالی

مشاور مالی، فردیه که به اشخاص و شرکت‌ها توی بحث‌های مالی و سرمایه‌گذاری مشاوره میده و به اونا کمک می‌کنه. یه مشاور مالی با بررسی وضعیت مالی مشتری‌ها، بهشون کمک می‌کنه تا بهترین سرمایه‌گذاری رو داشته باشن و بالاترین میزان سود رو به دست بیارن. البته یه مشاور مالی خوب و حرفه‌ای، برنامه خاصی برای هر فرد در نظر می‌گیره و با ارائه پیشنهادها و راهکارهای مناسب، اونا رو توی مسیر درست سرمایه‌گذاری و مدیریت مالی قرار میده. یکی از ویژگی‌های مهم شغل مشاور مالی اینه که این افراد به خوبی با بازارهای مالی مثل بورس آشنا هستن و با تحلیل و پیش‌بینی تغییرات این بازارها، هم خودشون سود می‌برن و هم با مشاوره دادن به دیگران، مبالغ قابل توجهی رو به عنوان کارمزد دریافت می‌کنن. البته کسب تجربه و تبدیل شدن به یه مشاور مالی موفق، اصلا راحت نیست و داشتن نگاه اقتصادی و قدرت تحلیل از لازمه‌های این شغل به حساب میاد. معمولا توی این شغل از ابزارها و تکنولوژی‌های مالی مدرن مثل نرم‌افزارهای تحلیل مالی، سیستم‌های مدیریت سرمایه و پلتفرم‌های آنلاین برای ارائه خدمات بهتر و انجام تحلیل‌های دقیق‌تر استفاده میشه.
راستی برای اطلاع از سایر شغل‌ها میتونی از صفحه معرفی مشاغل دیدن کنی.

وظایف مشاور مالی

شغل مشاور مالی مثل هر شغل دیگه‌ای یه سری وظایف و مسئولیت‌ها داره که با توجه به نیازها و شرایط خاص هر مشتری با همدیگه فرق می‌کنن اما از مهمترین وظایف یه مشاور مالی میشه به موارد زیر اشاره کرد که تا حدودی جزو وظایف عمومی هر مشاور مالی به حساب میان.

تحلیل و بررسی وضعیت مالی: اولین وظیفه مشاورین مالی اینه که وضعیت مالی مشتری خودش رو تحلیل کنن. معمولا توی اولین قدم همه درآمدها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، هزینه‌ها و سایر جوانب مالی بررسی میشن تا نقاط ضعف و قوت و اقدامات لازم برای بهبود شرایط و حرکت به سمت رشد مالی مشخص بشن.

برنامه‌ریزی مالی: مشاورین مالی بعد از تحلیل و بررسی وضعیت مالی، یه برنامه‌ریزی کامل انجام میدن و توی این برنامه، همه موارد لازم شامل اهداف مالی، برنامه‌های پس‌انداز، برنامه‌های سرمایه‌گذاری و بقیه موارد ضروری رو مشخص می‌کنن.

سرمایه‌گذاری: یکی از وظایف مهم مشاور مالی اینه که بهترین زمینه‌های سرمایه‌گذاری رو بر اساس شرایط روز تعیین کنه و اطلاعات لازم در مورد نوع سرمایه‌گذاری، ریسک، مقدار سود و روش‌های مدیریت سرمایه‌گذاری رو به مشتری‌های خودش ارائه بده.

مدیریت ریسک: ریسک سرمایه‌گذاری یکی از موضوع‌های خیلی مهم توی شغل مشاور مالی محسوب میشه و مشاورین مالی کاربلد، روش‌های مختلفی رو برای مدیریت ریسک در اختیار مشتری‌های خودشوم میزارن. مثلا انواع ریسک‌های مالی و خطرات سرمایه‌گذاری رو به شکل شفاف بیان می‌کنه و اونا رو تا حد ممکن کاهش میده.

بیمه: مشاورین مالی باید توی انتخاب و مدیریت بیمه‌ها هم تبحر داشته باشن و در مورد نوع بیمه‌ها، پوشش‌ها، حق بیمه و نکات مختلف اونا اطلاعات کاملی داشته باشن و بتونن نیازهای موردنظر رو به طور کامل پوشش بدن.

بحث‌های مالیاتی: مالیات هم یکی از موضوعات خیلی مهم توی بخش مشاوره مالی به حساب میاد که پیچیدگی‌های خیلی زیادی داره و هرکسی از عهده این کار بر نمیاد. به همین دلیل خیلی از افراد و شرکت‌ها برای حل مشکلات مالیاتی خودشون به یه مشاور مالی مراجعه می‌کنن یا حتی اونا رو به استخدام خودشون درمیارن.

برنامه‌ریزی بازنشستگی: خیلی از آدما مخصوصا توی شغل‌های آزاد به فکر برنامه‌ریزی برای دوران بازنشستگی خودشون هستن و یه مشاور مالی باتجربه به راحتی می‌تونه برنامه‌های مالی و سرمایه‌گذاری مناسبی رو برای این افراد در نظر بگیره.

مدیریت بدهی: یکی از تخصص‌های مشاورین مالی اینه که بدهی‌های افراد یا شرکت‌ها رو مدیریت کنن و برنامه‌هایی رو برای پرداخت و کاهش بدهی‌ها و تعدیل هزینه‌های مالی ارائه بدن.

مهارت و دانش موردنیاز برای شغل مشاور مالی

1- دانش و تخصص در زمینه مالی، سرمایه‌گذاری و مدیریت پول

2- قدرت تحلیل و بررسی اطلاعات مالی و اقتصادی

3- ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت مالی مشتریان

4- برقراری ارتباط با مشتریان و تعامل موثر با آنها

5- مدیریت زمان و برنامه‌ریزی مناسب برای انجام امور مختلف

6- آگاهی از قوانین و مقررات مالی و مالیاتی کشور

7- توانایی کار در فضای چندرسانه‌ای و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی برای ترویج خدمات

8- همگامی با مقررات جدید و آگاهی از تبصره‌های خاص

9- تلاش برای یادگیری مفاهیم جدید و کسب تجربه عملی در زمینه‌های مختلف

10- توسعه روابط عمومی و مهارت‌های فروش در کنار آشنایی با نرم‌افزارهای مالی و ابزارهای تحلیلی

دانش و رشته تحصیلی موردنیاز برای شغل مشاور مالی

در حال حاضر چیزی به عنوان رشته مشاور مالی وجود نداره و شاید رشته مدیریت مالی، نزدیک‌ترین رشته برای ورود به شغل مشاور مالی باشه. حتی رشته مدیریت مالی هم تا سال‌ها قبل یکی از زیرمجموعه‌های رشته مدیریت بازرگانی محسوب میشد اما به دلیل اهمیت بالای بحث مدیریت مالی، به شکل یه رشته اختصاصی دراومد. برای وارد شدن به این رشته لازم نیست که توی شاخه خاصی تحصیل کنین یعنی همه دواطلب‌های شاخه‌‎های انسانی، تجربی و ریاضی می‌تونن وارد این رشته بشن. این رشته گرایش خاصی نداره و تا مقطع کارشناسی ارشد هم توی ایران تدریس میشه. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که خیلی از مشاورهای مالی الزاما توی رشته مدیریت مالی تحصیل نکردن و حسابدارها یا فارغ‌التحصیل‌های رشته‌های بانکی، بازرگانی و اقتصاد هم می‌تونن یه مشاور مالی خوب باشن. خلاصه اینکه موفقیت توی این شغل به دانش، تلاش و مهارت خود افراد مربوط میشه و حتی یه دانشجوی رشته ریاضی هم می‌تونه توی این زمینه فعالیت کنه. یه نکته خیلی مهم توی این شغل وجود داره و اینکه معمولا هر مشاور مالی توی یه زمینه خاص تخصص داره و برای اثبات این تخصص، توی دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی مختلفی شرکت می‌کنه و گواهینامه‌های مختلفی رو به دست میاره تا بتونه به طور رسمی برای اشخاص یا شرکت‌های مختلف فعالیت داشته باشه. به طور خلاصه اگه بخواین جزو مشاورین عالی باشین اول باید حداقل یه مدرک لیسانس مرتبط با این شغل داشته باشین، بعد توی دوره‌های کارآموزی شرکت کنین و به فکر دریافت گواهینامه و مجوز باشین و کم‌کم کار خودتون رو شروع کنین اما همیشه باید خودتون رو بروز نگه دارین و آموزش و یادگیری رو فراموش نکنین.

مزایای شغل مشاور مالی

درآمد بالا: یه مشاور مالی حرفه‌ای معمولا دستمزدهای بالایی می‌گیره و درآمد خیلی خوبی داره.

شبکه ارتباطی گسترده: یه مشاور مالی با مشتری‌های زیادی ارتباط داره و با افراد و سازمان‌های مختلفی آشنا میشه که این شبکه ارتباطی می‌تونه فرصت‌های شغلی جدیدی رو براش به وجود بیاره.

چالش‌های جذاب: بحث پول همیشه جذابیت داره و کسی که عاشق شغل مشاور مالی باشه همیشه با چالش‌های جذابی روبه‌رو میشه و برای حل کردن اونا تلاش می‌کنه؛ در نتیجه دانش و تجربه بیشتری به دست میاره و می‌تونه توی نردبون رشد و ترقی این شغل بالا بره و به درآمدهای بالاتر برسه.

رضایت شغلی: موفقیت توی شاخه‌های مالی، حس غرور و شادی خاصی داره و معمولا یه مشاور مالی موفق، علاوه بر اینکه وضع مالی خوبی داره، احساس آرامش و اعتمادبه‌نفس خوبی هم توی زندگیش تجربه می‌کنه.

آزادی عمل و فعالیت خارج از چهارچوب: معمولا شغل مشاور شغلی، یه شغل اداری محسوب نمیشه و این افراد از نظر زمانی آزاد هستن و محدودیتی ندارن؛ حتی مشاور‌های مالی که به استخدام شرکت‌ها یا سازمان‌ها درمیان باز هم توی انجام کارهای خودشون آزادی عمل دارن و به قول معروف در اختیار خودشون هستن.

معایب شغل مشاور مالی

فشار کاری: شغل مشاور مالی یه شغل خیلی حساس و مهم به حساب میاد که به شکل مستقیم به یکی از مهمترین حوزه کسب و کارها و معضلات فردی یعنی پول ربط پیدا می‌کنه و همیشه از یه مشاور مالی انتظار میره که بهترین نتیجه رو به دست بیاره.

مسئولیت بالا: هر حرف یا تصمیم یه مشاور مالی می‌تونه شرایط یه فرد یا شرکت رو تغییر بده، به همین دلیل مسئولیت زیادی روی دوش یه مشاور مالی وجود داره و هر اشتباهی می‌تونه نتایج منفی خاصی به دنبال داشته باشه.

رقابت شدید: شغل مشاور مالی از اون دسته شغل‌هاییه که رقابت خیلی زیادی توش وجود داره و هرکسی که کار بهتری بلد باشه طبیعتا توی جایگاه شغلی بالاتری قرار می‌گیره. از طرف دیگه بحث تبلیغات و جذب مشتری هم توی این شغل وجود داره که به نوبه خودش می‌تونه سطح درآمد یه مشاور شغلی رو افزایش بده.

زمان‌بندی نامناسب: با اینکه یه مشاور شغلی از نظر زمانی محدودیت خاصی نداره اما بعضی وقتا شرایط خاصی پیش میاد که لازمه همه وقت خودش رو صرف یه موضوع یا کیس خاص بکنه و حتی از کارهای شخصی خودش هم جا بمونه.

شغل مشاور مالی برای چه آدمایی مناسبه؟

اگه به بحث‌های مالی علاقه دارین و می‌تونین به شکل قوی و حرفه‌ای با دیگران ارتباط برقرار کنین و از طرف دیگه این توانایی رو توی خودتون می‌بینین که بتونین موضوعات پیچیده رو از هم تفکیک کنین و به فکر کمک کردن به دیگران توی زمینه‌های تجاری هستین، می‌تونین روی شغل مشاور مالی حساب باز کنین و آینده شغلی و درآمد خوبی برای خودتون رقم بزنین.

نتیجه تست استعدادیابی افرادی که معمولا مشاور مالی میشن چیه؟

آزمون رفتارشناسی دیسک: معمولا الگوهای شخصیتی DI گزینه‌های مناسبی برای انتخاب شغل مشاور مالی هستن چون این دسته از آدما از تصمیم‌گیری خوششون میاد، دوست دارن با افراد مختلفی در ارتباط باشن، از ماجراجویی و تجربه‌های جدید استقبال می‌کنن و از تکرار و یکنواختی بیزارن و دنبال ایجاد تفاوت و کسب نتیجه‌های چشمگیر هستن.

آزمون استعدادیابی کلیفتون: معمولا استعدادهای راهبردی، یادگیرنده، ایده‌پرداز، دست‌یابنده، تحلیل‌گر، ارزیاب و رابطه‌ساز توی گزارش آزمون یک مشاور مالی موفق دیده میشن.

یه مشاور مالی خوب و موفق معمولا توی هوش‌های ریاضی-منطقی (برای تحلیل و محاسبه موارد مختلف مالی)، هوش بین فردی (برای برقراری ارتباط و تعامل موثر با دیگران)، هوش زبانی-کلامی (برای بیان صحیح مفاهیم و توجیه و متقاعدسازی افراد) نمره‌های بالایی کسب می‌کنه.

برای اینکه بدونید برای این کار ساخته شدید یا نه کافیه با مشاورین ما در سیناتلت تماس بگیرید و یک جلسه مشاوره داشته باشید.

فرصت های شغلی و بازار کار شغل مشاور مالی

شغل مشاور مالی یکی از شغل‌های خوب و تا حدودی گمنام توی کشور ایران محسوب میشه اما با توجه به اهمیت مدیریت پول و هزینه‌ها و نیاز شرکت‌ها و افراد به گرفتن برنامه و مشاوره مالی، فرصت‌های شغلی زیادی توی این بخش وجود داره که با بزرگ شدن اقتصاد کشورها و رشد سریع صنعت مالی دنیا، هر روز فرصت‌های شغلی جدیدی به این حوزه اضافه میشه. از طرف دیگه با پیشرفت فناوری و رشد تجارت الکترونیک، فرصت‌های شغلی آنلاین هم به حیطه فعالیت مشاورهای مالی اضافه شده که البته باید توجه داشته باشیم که یه مشاور مالی برای ورود به این بخش باید با قوانین، ساز و کار و مهارت‌های لازم آشنایی داشته باشه.

از مهمترین فرصت‌های شغلی برای یه مشاور مالی میشه به موارد زیر اشاره کرد:

مشاور مالی مستقل: یه مشاور مالی می‌تونه به طور مستقل، خدمات خودش رو به مشتری‌ها و شرکت‌های مختلف ارائه بده و اگه توی کار خودش موفق باشه می‌تونه درآمد خیلی خوبی به دست بیاره. حتی در کنار فعالیت مستقل خودش می‌تونه توی بانک‌ها و شرکت‌ها هم به شکل پاره‌وقت کار کنه.

مشاور مالی در بانک‌ها و مؤسسات مالی: همه بانک‌ها و موسسه‌های مالی برای ارائه خدمات بهتر به مشتری‌ها و برنامه‌ریزی برای طرح‌ها و برنامه‌های خودشون نیاز به مشاور مالی دارن. به همین دلیل معمولا فرصت‌های شغلی این بخش نسبت به جاهای دیگه خیلی بیشتره.

مشاور مالی در شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری: سرمایه‌گذاری یه مبحث کاملا تخصصیه و به دانش و مهارت خیلی زیادی نیاز داره و معمولا شرکت‌های سرمایه‌گذاری یه تیم مشاوره حرفه‌ای و کاربلد برای انجام این کار استخدام می‌کنن و حقوق و مزایای خیلی خوبی هم بهشون میدن.

مشاور مالی بیمه: همه شرکت‌های بیمه‌ای هم نیاز به مشاوره مالی دارن چون هرجا که بحث پول و کسب سود باشه، حتما ردپای یه مشاور مالی هم دیده میشه.

درآمد و حقوق شغل مشاور مالی توی ایران

 از نظر حقوق و دستمزد یکی از پرنوسان‌ترین و متفاوت‌ترین شغل‌های جهان و ایران محسوب میشه و علاوه بر سابقه کار، تخصص و مهارت‌های فردی به نتیجه طرح‌ها، میزان سودآوری شرکت‌ها، تعداد مشتری‌ها و عوامل مختلف دیگه‌ای هم بستگی داره. در حالت کلی، یه مشاور مالی که توی یه شرکت استخدام شده باشه معمولا یه حقوق ثابت و یه پورسانت دریافت می‌کنه که مبلغ حقوق ثابت حدود دو برابر پایه حقوق وزارت کار و مقدار پورسانت هم چیزی بین 10 تا 30 درصد از مقدار سود طرح‌ها و پروژه‌های محوله به این افراد حساب میشه. در ضمن یه مشاور مالی که به شکل مستقل کار می‌کنه، مقدار درآمدش به شکل مستقیم به تعداد و نوع مشتری‌ها و خدماتی که ارائه میده وابسته میشه اما معمولا با افزایش تجربه و سابقه کار، مقدار فعالیت توی شغل مشاور مالی زیاد میشه و معمولا افراد موفق و باهوش می‌تونن درآمد خیلی خوبی از این شغل به دست بیارن. مثلا کسی که با تحلیل بازارهای مالی آشنا باشه با یه سرمایه کم و با صرف کمترین هزینه و انرژی می‌تونه ظرف یه سال سرمایه خودش را تا چند برابر رشد بده.

بازار کار و آینده شغلی مشاور مالی توی دنیا

با توجه به بزرگ شدن بازارهای مالی و ظهور تکنولوژی‌های جدید مثل ارزهای دیجیتال، شغل مشاور مالی به یکی از پردرآمدترین و پرطرفدارترین شغل‌های دنیا تبدیل شده و نیاز به استفاده از نیروی مشاور مالی توی شرکت‌های مختلف نسبت به سال‌های گذشته بیشتر حس میشه. بازار کار مشاور مالی توی کشورهایی مثل آمریکا، انگلیس و استرالیا خیلی رونق داره و جزو مشاغل رده بالای این کشورها به حساب میاد. از طرف دیگه با رشد و پیشرفت کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشورهای عربی، نیاز به افراد متخصص توی زمینه‌های مالی به شدت بالا رفته و امکان کار توی این کشورها هم برای متخصص‌های ایرانی وجود داره. البته با ظهور استارت‌آپ‌ها و حوزه‌های مختلفی مثل بورس و با توجه به بازار مالی پرفراز و نشیب ایران، شغل مشاور مالی توی بازار داخلی کشور هم می‌تونه درآمدهای خیلی خوبی رو برای افراد حرفه‌ای به ارمغان بیاره. در مجموع میشه گفت که بازار کار و آینده شغلی مشاور مالی در حال گسترشه و شخصی که توی این زمینه به تخصص و مهارت بالایی برسه می‌تونه سطح درآمد و کیفیت زندگی خودش را تا حد زیادی افزایش بده.