تست شخصیتشناسی MBTI چیست؟ چرا باید در این آزمون شرکت کنیم؟
حتمالاً اسم تست شخصیتشناسی MBTI یا که آزمون تیپ شخصیتی مایزر- بریگز تا حالا به گوش شما هم رسیده است، بهویژه اگر در مسیر انتخاب رشته تحصیلی یا در مسیر انتخاب شغل و استخدام قرار گرفتهاید. اگر هوش کلامی بالایی دارید، احتمالاً با دیدن عبارت MBTI اولین سؤالی که ذهنتان را قلقلک میدهد این است که این حروف، مخفف چه عبارتی است؟
Myers- Briggs Type Indicator (MBTI) که ترجمه کلمه به کلمهاش میشود شاخص تیپشناسی مایزر- بریگز و ترجمهی مفهومیاش به فارسی تست شخصیتشناسی مایزر بریگز است. ناگفته پیداست که مایزر و بریگز نام روانشناسانی است که این تست شخصیتشناسی در واقع ثمرهی کوششها و پژوهشهای آنها است.
تست شخصیتشناسی MBTI یا تست بریگز- مایزر یکی از معروفترین و محبوبترین آزمونهای خودشناسی است که به تست شخصیتشناسی با ۱۶ تیپ شخصیتی نیز شهرت دارد. اگر رفتارها و تیپ شخصیتی خود را درست و دقیق بشناسید، دربارهی ادامهی مسیر زندگیتان در زمینهی تحصیلی و شغلی آگاهانه و با اطمینان خاطر تصمیم میگیرید و در نهایت خیالتان راحتتر خواهد بود.
آشنایی با تست MBTI
تست شخصیتشناسی MBTI که یکی از رایجترین و معتبرترین انواع تست شخصیتشناسی است، نخستین بار در حدود سال ۱۹۶۰ به دنیای روانشناسی معرفی شد. اما چه کسانی و بر چه اساسی این آزمون را ترتیب دادند؟ یک مادر و دختر! کاترین بریگز و دخترش ایزابل با توجه و تحت تأثیر کارل گوستا یونگ تست شخصیتشناسی مشهور به تست MBTI را ارائه دادند. تست MBTI یا تست شخصیتشناسی در واقع آزمونی مبتنی بر پرسش و پاسخ است که در آن فرد به پرسشهای روانسنجی پاسخ میدهد و در نهایت نوع شخصیت، نقاط قوت و ضعف و همچنین اولویتهای شخصیتی آزموندهنده مشخص میشوند.
پس از اینکه در تست شخصیت شناسی MBTI شرکت کنید، چه اتفاقی میافتد؟ به جزئیات وجودی و شخصیتی خودتان بیشتر توجه میکنید! همان جزئياتی که همیشه در ذهن و زندگیتان جاری بوده است اما به احتمال زیاد به آنها بیتوجه بودهاید. تفسیر تست شخصیتشناسی کمکتان میکند که خودتان و طرز رفتارتان با محیط را بهتر بشناسید و این خودشناسی در انتخاب مسیر تحصیلی و شغلی چراغ راه شما خواهد بود. اطلاعات و سرنخهای جالبی از خود و نحوه رفتارتان با محیط به دست خواهید آورد و میتوانید مناسب با شخصیت و نوع رفتار خود سراغ انتخاب شغل بروید. اما آیا همچنان میتوان به نتایج تست MBTI اعتماد کرد؟ سیناتلنت با داشتن مجربترین کادر مشاوره و با گرفتن تستهای متعدد شما رو برای رسیدن به جایگاه بالای شغلی شغلی شما را راهنمایی میکند. همچنین میتوانید از پکیجهای استعدادیابی شغلی سیناتلنت بهره ببرید.
رایج ترین تست شخصیتشناسی یا تست MBTI
در نظریهی یونگ، هشت الگوی رفتاری انسان معرفی شده است. اما ارتباط نظریهی یونگ و تست شخصیتشناسی MBTI چیست؟ مایرز و بریگز در واقع، نظریه یونگ را اساس کار خود قرار دادند و با برقراری ارتباط آنها با توصیف انواع شخصیت افراد توانست تست شخصیت شناسی یا تست MBTI ارائه کنند.
نظریهی کارل یونگ در شناخت الگوهای رفتاری در سال ۱۹۲۰ مطرح شد و بعدها ایزابل مایرز آن را قالب تست MBTI در سال ۱۹۶۲ تکمیل و چاپ و منتشر کرد. گفته میشود در سراسر دنیا هر سال بیش از دو میلیون نفر این تست را انجام میدهند و از آن برای شخصیت شناسی استفاده میکنند. شرکتها نیز از این تست برای شناسایی ویژگیهای شخصیتی و بهبود عملکرد کارمندان یا منابع انسانی استفاده میکنند.
احتمالاً پیش آمده است که شنیده باشید بعضی از افراد شخصیت خودشان را با چند تا حرف توصیف میکنند! آن حروف که برای توصیف شخصیت فرد از آن استفاده میشود در واقع یکی از ثمرات یا نتایج به دست آمده از تست شخصیتشناسی یا تست MBTI است. به بیان دیگر، تست بریگز و مایرز نوعی ارزیابی است که در آن شخصیت فرد آزموندهنده با توجه به چهار معیار اصلی بررسی میشود. آن حروف که گفتیم چه کاری انجام میدهند؟ در نتیجهی این تست شخصیتشناسی، هر یک از حروف چهارگانه که بیان میشود، مربوط به یک اولویت یا گرایش شخصیتی خاص است. آن چهار معیار چیست؟ در اینجا چهار معیار اصلی را که هر کدام در واقع انتخابی بین دو سر یک طیف است را نام میبریم. چهار معیار اصلی که در تست شخصیتشناسی MBTI مد نظر قرار میگیرد، عبارت است از:
- برونگرا یا درونگرا
- شهودی یا حسی
- ادراکی یا قضاوتی
- احساسی یا منطقی
در ادامهی این مطلب، دربارهی هر یک از دستهبندیهای بالا بیشتر توضیح میدهیم. با ما همراه باشید تا پیش از شرکت در تست شخصیتشناسی MBTI این کار را با آگاهی انجام دهید. آگاهی از زیر و بم این تست به شما کمک میکنید که بدانید دقیقاً چه چیزی را می خواهید بسنجید و به چه آزمونی نیاز دارید.
افراد برونگرا
افراد برونگرا چه کسانی هستند؟ همانطور که از نامش هم پیداست، این افراد علاقه دارند که در جمع حضور داشته باشند و از حضور در جمعهای کوچک و بزرگ جان تازه میگیرند. برونگراها عاشق برقراری ارتباط کلامی و اجتماعی و خوشمعاشرت هستند. این افراد معمولاً شغلهایی را ترجیح میدهند که در آن کار تیمی جریان داشته باشد و تکروی در کار یا کار انفرادی معمولاً آدمهای برونگرا را بیحوصله و خسته و کلافه میکند.
افراد درونگرا
چنان که میدانید و در دستهبندیها هم دیدید، افراد درونگرا دقیقاً نقطهی مقابل افراد برونگرا قرار میگیرند. افراد درونگرا از تکروی یا انجام کارهای تکنفره لذت میبرند. افراد درونگرا معمولاً کمحرف هستند و معمولاً ترجیح میدهند سخنگو یا نمایندهی جمع نباشند و این کار را به دیگر اعضای گروه واگذار کنند. آنها روابط دوستانهی عمیق و تعداد اندک رفیق صمیمی را ترجیح میدهند و از آن دسته افرادی نیستند که در جمعهای جدید حضور داشته باشند و دنبال دوست تازه بگردند.
افراد شهودی
افراد شهودی دوست دارند دربارهی احتمالات، آینده و نظریههای انتزاعی فکر کنند و از این کار لذت میبرند. آدمهای شهودی عاشق خیالپردازی هستند و شاید به همین دلیل است که از خلاقیتهای کلامی و زبانی لذت میبرند. افراد شهودی با اشتیاق بر الگوها و تصورات تمرکز میکنند و دوست دارند به چیزهایی فکر کنند که شاید در آینده اتفاق بیفتد. روی هم رفته این ویژگیها سبب میشود که این افراد به الهامپذیری از دیگران یا تخیلات خودشان اعتقاد داشته باشند. افراد شهودی هنگامی که گزینههای شغلی مختلف را بررسی میکنند، بیشتر به سراغ پتانسیل شغل میروند تا بررسی شرح وظایف شغلی.
افراد حسی
افراد حسی آن دسته از افرادی هستند که در هنگام جمعآوری اطلاعات، دادههای واقعی و ملموس را ترجیح میدهند. آنها این توانایی را دارند که اطلاعات خاص را از طریق مشاهده به خاطر بسپارند. افراد حسی تمایل دارند که بیش از هر چیز روی واقعیتهای موجود تمرکز کنند و لذت میبرند از اینکه چیزهای مختلف را عملاً تجربه کنند. انجام و تجربهی کارها بهطور عملی برای افراد حسی روشی است که با استفاده از آن ایدهها و نظریههای مختلف را درک میکنند یا به عبارت بهتر، میکوشند که آنها را ابتدا با تمام وجود لمس کنند تا بتوانند آنها را درک کنند و از آنها سر در بیاورند. جالب است بدانید که افراد حسی هنگامی که دارند آگهیهای استخدامی را زیر و رو میکنند، سه چیز بیش از همهچیز توجهشان را جلب میکند. میتوانید حدس بزنید؟ بله، مزایای شغل، مکان محل کار و رقم حقوق و دستمزد.
افراد منطقی
افراد منطقی هنگام تصمیمگیری، نگاه خاصی به عواقب منطقی هر کاری دارند. ویژگی بارز افراد منطقی این است که در هنگام تجریه و تحلیل و بررسی وقایع، میتوانند احساسات خود را کنار بگذارند تا نظرات موافق و مخالف را با کمک عقلانیت و منطق بسنجند. تیپ شخصیتی افراد منطقی اینطور ایجاب میکند که همواره بهمدد تجزیه و تحلیل موقعیتهای مختلف، بهدنبال یافتن راهحل مشکلات باشند. افراد منطقی در هنگام انتخاب شغل هم همهی گزینههای روی میز را با دقت و بهدور از احساسات بررسی میکنند تا مطمئن شوند که بهترین گزینه را انتخاب کردهاند.
افراد احساسی
چنان که از اسمش هم پیداست، افراد احساسی در هنگام تصمیمگیری بیش از آن که روی منطق حساب باز کنند، متکی بر احساسات هستند اما ماجرا همینجا تمام نمیشود! افراد احساساتی هنگامی که از حمایت و تأیید دیگران برخوردار میشوند، جان دوباره میگیرند و همین موضوع باعث میشود که معمولاً به دنبال انجام کارهایی باشند که در نهایت تأیید و تحسین را از سوی دیگران به دنبال داشته باشد. از ویژگیهای خاص افراد احساسی این است که اهل دلسوزی، همدلی و مهربانی هستند و دلشان میخواهد بقیه هم همینطور باشند.افراد احساسی دربارهی شغل خود هم بر اساس آنچه که در همان لحظه برایشان مهم است تصمیم میگیرند و زیاد به سایر جوانب یا عواقب تصمیمگیریشان فکر نمیکنند.
افراد قضاوتگر
افرادی که قضاوت را به منطق یا احساسات ترجیح میدهند، دوست دارند همهچیز زندگیشان برنامهریزیشده و منظم باشد. این ویژگی باعث میشود که افراد قضاوتگر زندگی کاری و شخصیشان را هم با برنامهریزیهای کوتاهمدت و برنامهریزیهای مدتدار پیش ببرند. این افراد تمایل دارند همواره تصمیمات قطعی بگیرند تا کمتر با استرس تصمیمات ناگهانی و لحظهآخری درگیر شوند. هم برنامههای مدت را در پیش میگیرند و دوست دارند همیشه تصمیماتی قطعی بگیرند تا از استرسهای لحظه آخر جلوگیری کنند. در واقع، این افراد با انجام دقیق و بهموقع همهی کارهایشان جان تازه میگیرند.
افراد ادراکی
افراد ادراکی دوست دارند که هر چیزی را درک کنند و سبک زندگی خودجوش و انعطافپذیر را ترجیح میدهند. آنها معمولاً از کنترل زندگی بیزارند و دوست دارند با جریان زندگی پیش بروند و تجربه کنند. این افراد معمولاً با فشار لحظه آخری کارها کنار میآیند و ترجیح میدهند پایان کارها را باز بگذارند تا در آینده و با توجه به مسیر نامعلومی که پیش رو دارند، تغییرات احتمالی را روی آنها اعمال کنند.
تست MBTI چند سؤال دارد و چه چیزهایی را مشخص میکند؟
این آزمون یا تست شخصیتشناسی ۹۳ سؤال دارد و پاسخگویی به آن معمولاً بین ده تا پانزده دقیقه وقت و البته تمرکز لازم دارد. به این نکته توجه داشته باشید که هیچ جواب درست یا غلطی در تست MBTI وجود ندارد. کافی است بیتعارف و با صداقت تمامعیار به سؤالات جواب بدهید یا بهعبارت دیگر و به زبان خودمانیتر با خودتان روراست باشید. نکتهی مهم این است که در مدتزمان پاسخگویی به سؤالات این آزمون دفت، توجه و تمرکز کافی داشته باشید و از عوامل بیرونی مثل افکار و عقاید احتمالی دیگران دربارهی خودتان تأثیر نپذیرید.
همانطور که گفتیم، این تست دربردارنده و نشاندهندهی چهار دستهبندی اصلی شخصیتی است که در مجموع این دستهبندیها ۱۶ تیپ شخصیتی را تشکیل میدهند. حالا چرا شانزده دستهبندی؟ عدهای بر این باورند که همهی آدمهای دنیا در این ۱۶ تیپ شخصیتی جا میگیرند.
انواع تیپ شخصیتی تست MBTI
همانطور که گفتیم تست شخصیتشناسی MBTI که یکی از رایجترین انواع تست شخصیتشناسی است، آدمها را در شانزده مدل تیپ شخصیتی دستهبندی میکند که عبارتاند از:فرمانده، روشنفکر، متفکر، مبلّغ، حامی، مجری، سفیر، بازپرس، پیکارگر،مشاور، واسطهگر، پیشقدم، سرگرمکننده، ماجراجو، چیرهدست. در ادامه دربارهی هر یک از این ۱۶ تیپ شخصیتی کمی بیشتر توضیح میدهیم:
فرمانده ENTJ
افراد با تیپ شخصیتی فرمانده، لذت میبرند از اینکه اوقات خود را با دیگران بگذرانند. علاوه بر این، هوش کلامی و مهارتهای تعاملیشان قوی است و به همین دلیل بهخوبی به بقیه انرژی میدهند.
روشنفکر INTJ
افراد دارای تیپ شخصیتی INTJ و ملقب به شخصیت روشنفکر افرادی هستند که به تحلیل مسائل مختلف علاقه دارند و بعید نیست که به همین علت افرادی منطقی باشند. گذشته از اینها افراد با تیپ شخصیتی روشنفکر، آدمهای خیلی خلاقی هستند.
متفکر INTP
چنان که از نام این تیپ شخصیتی پیداست، افراد دارای تیپ شخصیتی INTP اغلب با ویژگیهایی مانند آرام و اهل تجزیه و تحلیل توصیف میشوند. احتمالاً میتوانید حدس بزنید که این افراد در چه محیطهایی خوشحالترند. بله! افراد تیپ شخصیتی متفکر دوست دارند اوقات خود را در تنهایی بگذرانند، به چگونگی انجام کارهای مختلف فکر کنند و برای مشکلات و مسائل مختلف راهکار و راهحل ارائه کنند. این افراد درونگرا هستند و تعجبی ندارد اگر افکار و رفتارشان نمود بارز بیت معروف مولوی باشد:
بیرون ز تو نیست هر چه در عالم هست
از خود بطلب هر آنچه خواهی که تویی
مبلّغ ENTP
افراد با تیپ شخصیتی ENTP اغلب افرادی خلاق، باهوش و قوی به شمار میرود. این افراد از ایدههای گوناگون استقبال میکنند و دوست دارند که نهتنها اگر کاری از دست خودشان برمیآید انجام بدهند، بلکه میکوشند موضوع را به اطلاع دیگران هم برسانند و از آنها نیز یاری بخواهند.
حامی ISFJ
این تیپ شخصیتی با لقب حامی شناخته میشوند. چرا؟ افرادی که تست شخصیتشناسی یا تست امبیتیآی آنها شخصیتشان را شخصیت حامی تشخیص داده است، با ویژگیهایی مانند خونسردی، مسئولیتپذیری و کمحرفی از بقیه متمایز میشوند. این تیپ شخصیتی درست برعکس تیپ شخصیتی ENTP است.
مجری ESTJ
افراد دارای تیپ شخصیتی ESTJ افرادی منطقی و عملگرا به نظر میآیند. این افراد بسیار قاطع هستند و برایشان مهم است که مطمئن باشند که روند همهی کارها بدون هیچگونه مشکلی پیش میرود و از نگاه آنها اگر همهچیز در چارچوب ضوابط از پیش تعیینشده اتفاق بیفتد، مطلوب و خوشایند تلقی میشود. این افراد به سنتها، استانداردها و قوانین متعهد و پایبند هستند. اما ماجرا همینجا تمام نمیشود! افرادی که با توجه به نتیجهی تست شخصیتشناسی در دستهی افراد مجری جای میگیرند، علاوه بر اینکه خودشان اعتقادات راسخ دارند، انتظار دارد که دیگران هم از اصول و اعتقادات آنها پیروی کنند!
سفیر ESFJ
افرادی که با توجه به نتیجه تست شخصیتشناسی دارای تیپ شخصیتی ESFJ هستند یا سفیر نامیده میشوند، کسانی هستند که معمولاً به رفتار خود اهمیت میدهند. از ویژگیهای بارز تیپ شخصیتی سفیر میتوان به وفاداری، نظم و انضباط و خوشقلبی اشاره کرد. علاوه بر اینها، تیپ شخصیتی سفیر از معاشرت با دیگران انرژی میگیرد و سرزنده بشود، شاید به همین دلیل است که این افراد معمولاً خوشبرخورد و سرحال هستند.
بازپرس ISTJ
افرادی با تیپ شخصیتی ISTJ معمولاً افرادی محتاط، اهل عمل و ساکت هستند. نتیجه تست شخصیتشناسی یا تست MBTI این افراد به گونهای است که تیپ شخصیتی آنها بازپرس لقب گرفته است. این تیپ شخصیتی، بیش از هر چیز از نظم، انضباط و ساماندهی لذت میبرد، آن هم در تمام جنبههای زندگی، از محیط خانه و محل کار بگیرید تا روابط خانوادگی، کاری و دوستانه. علاوه بر این، افراد دارای تیپ شخصیتی بازپرس برای وفاداری ارزش ویژهای قائلاند و برای حفظ سنتها تلاش میکنند.
پیکارگر ENFP
افرادی که براساس تست شخصیتشناسی، تیپ شخصیت ENFP دارند، غالباً افرادی مشتاق، کاریزماتیک و خلاقاند. این افراد بسیار جذاب، پرانرژی و مستقل هستند. کار سختی نیست که حدس بزنیم این افراد در چه فضایی راحت و خوشحال هستند و از حضور در آن لذت میبرند. بله! از آنجایی که این افراد بسیار خلاق هستند و سری پر ازایده دارند، در فضایی بهترین عملکرد را خواهند داشت که بتوانند با ذهن باز دست به عمل بزنند و کسی روی خلاقیتشان خط نکشد.
مشاور INFJ
این شما و این هم نادرترین تیپ شخصیت تست MBTI یعنی INFJ یا مشاور. جالب است بدانید که فقط چیزی حدود یک تا سه درصد جمعیت جهان در این تیپ شخصیتی جا میگیرند. این افراد معمولاً هم کمالگرا هستند و هم منطقی و هم احساسی و در نهایت هم در کارهایشان خلاقیت به خرج میدهند و هم اهل تجزیه و تحلیل هستند.
واسطهگر INFP
کسانی که در نتیجهی تست شخصیتشناسی در تیپ شخصیتی INFP قرار میگیرند، افرادی درونگرا، آرمانخواه و خلاق هستند که به ارزشهای والا اعتقاد دارند و از آن کوتاه میآیند. معمولاً صفت بارز افرادی با این تیپ شخصیتی ایدئالگرایی است و با لقب واسطهگر شناخته میشوند.
پیشقدم ENFJ
وقتی به دوستان و آشنایان و اطرافیانتان فکر میکنید، به نظرتان کدامشان از همه خوشمشربتر است؟ احتمالاً اگر از او بخواهید که تست شخصیتشناسی بدهد، خواهید دید که دارای تیپ شخصیتی ENFJ است. این افرد که با عنوان پیشقدم هم شناخته میشوند، اغلب افرادی هستند که خونگرم و خوشرفتار هستند. علاوه بر این، در ارتباط با دیگران متعهد و وفادار عمل میکنند و در عوض، کمی احساساتی، حساس و زودرنج هستند که البته طبیعی است. این افراد بسیار مهربان و فداکار هستند و انتظار دارند که دیگران نیز متقابلاً همین رفتار را داشته باشند اما هنگامی که این اتفاق نمیافتد، رنجیدهخاطر میشوند.
سرگرمکننده ESFP
افرادی که براساس تست MBTI جزو تیپ شخصیتی ESFP هستند، افرادی خودجوش، مدبر و برونگرا به شمار میروند. بهنظرتان این افراد از چه چیزی لذت میبرند؟ آنها دوست دارند در محیط کار یا در مهمانیهای خانوادگی و دورهمیهای دوستانه مرکز توجه باشند. خودشان لذت میبرند از اینکه دیگران را سرگرم کنند و معمولاً دیگران هم با همین صفت آنها را به یاد میآورند. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که تیپ شخصیتی ESFP دقیقاً برعکس تیپ شخصیتی INTJ است و درست در نقطهی مقابل آن قرار دارد.
کارآفرین ESTP
افرادی که تیپ شخصیتی ESTP دارند یا اصطلاحاً شخصیت کارآفرین دارند، غالباً برونگرا هستند و از اینکه با آدمهای زیادی از بین دوستان و آشنایان خود وقت بگذرانند، لذت میبرند. علاوه بر این، چنین افرادی از آن آدمهایی هستند که در لحظه زندگی میکنند تمرکز روی جزئيات از نظر آنها جذابیت خاصی دارد و همین موضوع باعث میشود افرادی با این تیپ شخصیتی تمایل چندانی به کلینگری نداشته باشند.
ماجراجو ISFP
افرادی که براساس تست شخصیتشناسی در دستهی ISFP قرار میگیرند، غالباً افرادی آرام، سادهگیر و بسیار صبور هستند. جالب است بدانید که با توجه به تست MBTI ، تیپ شخصیتی ISFP درست درنقطهی مقابلتیپ شخصیتی ENTJ قرار میگیرد.
چیرهدست ISTP
افرادی که تیپ شخصیت آنها ISTP است عاشق تنهایی خود هستند، زیرا در خلوت و تنهایی است که میتوانند طعم دلنشین تفکر عمیق را بچشند. این افراد بسیار مستقل هستند. گذشته از همهی این موارد، افراد چیرهدست شیفتهی انجام کارهای عملی هستند و به معنای واقعی کلمه وقتی از زندگی لذت میبرند که دست به کار باشند. اینجور آدمها از تجربههای جدید هم استقبال میکنند و خوشحالتر میشوند که وقتی فعالیتهای عملی به آنها سپرده میشود، آزادی عمل هم داشته باشند.
آیا باید تست MBTI بدهیم؟
احتمالاً این سؤال برایتان پیش آمده که اصلاً چرا باید تست شخصیتشناسی MBTI بدهیم؟ بهعبارت خودمانیتر اصلاً تست امبیتیآی یا تست شخصیتشناسی میدهیم که چه بشود یا هدف از شرکت در تست شخصیتشناسی یا تست MBTI چیست؟
اگرچه این تست حاصل تلاش روانشناسان است اما این یک تست روانشناسی نیست که قرار باشد پس از دریافت نتایج آن یکی از مشکلات روانیمان را درمان کنیم. علاوه بر این، قرار نیست با این تست شخصیتشناسی، شخصیت افراد را به بهترین و بدترین دستهبندی کنیم یا بخواهیم شخصیت کسی را تغییر بدهیم.
هدف اصلی تست MBTI یا تست شخصیتشناسی این است که افراد شرکتکننده در این آزمون، تیپ شخصیتی خود را بهتر و بیشتر بشناسند و با سلایق و علایق و ویژگیهای بارز و نقاط قوت بیشتر آشنا شوند و در نهایت از این شناخت در بهبود مسیر زندگی و پیشرفت شغلی خود استفاده کنند. معمولاً آدمها ساعاتت زیادی از دوران بزرگسالی خود را با شغل و حرفهشان میگذرانند، تست شخصیتشناسی کمک میکند شغلی را انتخاب کنیم که با ویژگیهای شخصیتیمان همخوانی و سازگاری داشته باشد. اگرچه بسیاری هنوز از این تست برای شخصیت شناسی استفاده میکنن اما نکته حائز اهمیت این است که این تست مانند قبل اعتبار خود را ندارد و منسوخ شده است.
اعتبار تست MBTI
در مطالعات متعددی، تست MBTI مورد بررسی قرار گرفته بود و به عنوان ابزاری معتبر در شناخت رفتارها و شخصیت مورد استفاده قرار میگرفت. متاسفانه این تست همانند قبل نتوانسته اعتبار خود را حفظ کند. اگرچه هنوز در بسیاری از موسسات استعدادیابی از این تست برای شخصیتشناسی استفاده میشود، ما در سیناتلنت از تستهای استعدادیابی که اعتبار بیشتری دارند استفاده کرده و به شناخت هرچه بیشتر استعدادهای شما کمک میکنیم.
با انجام سایر تستهای استعدادیابی در سیناتلنت، میتوانید به شناخت خوبی از نقاط ضعف و قوت خود برسید و با توجه به ویژگیهای شخصیتی که دارید به دنبال کار باشید و آن کاری را انتخاب کنید، که برای آن ساخته شدید. شرکتها و سازمانها نیز میتوانند با استفاده از انواع تستهای معتبر شخصیت شناسی، به شناخت خوبی از افراد برسند و بر اساس تواناییها، افراد را برای موقعیتها شغلی انتخاب کنند. همچنین، با کمک تستهای استعدادیابی معتبر مثل آزمون دیسک، آزمون کلیفتون، تست شخصیتشناسی نئو و … میتوانند روند تقسیم وظایف را در سازمان به صورت درست انجام دهند و هر کار را به فرد مناسب واگذار کنند.
تست VS mbti تست دیسک
همونطور که گفته شد تست MBTI همانند قبل محبوبت ندارد و اعتبار خود را از دست داده است. بسیاری از شرکتها و سازمانهای معتبر بجای استفاده از این تست منسوخ از سایر تستهای استعدادیابی که دقت بسیار بالاتری دارند و نتایج آنها قابل اتکاتر است استفاده میکنند، مانند تست دیسک. در حال حاضر، موسسههای زیادی مشغول اصلاح تست DISC و ارائه پرسشنامههای دقیقتر و نتایج کاملتری هستند. ساده و کاربردی بودن نتایج حاصل از آزمون DISC باعث شده این تست در زمینههای متفاوتی مانند بهبود ارتباطات فردی و ارتباطات سازمانی، بهبود سبک تدریس، افزایش مهارت فروش، بهبود مدیریت و رهبری و … استفاده بشود. سینا تلنت از جمله سازمانهایی است که با تست دیسک به شناخت هر چه بیشتر توانمندیهای شما و روشن کردن مسیرتان به شما کمک میکند.
کلام آخر
کارشناسان میگویند که تیپ شخصیت شناسی MBTI به اندازه کافی برای قضاوت در مورد کارکنان در سازمان قابل اعتماد نیستند. در حالی که افراد ممکن است از تستهای شخصیتی برای سرگرمی برای شناخت و توصیف بهتر خود استفاده کنند، نتایج لزوماً پیش بینی کننده موفقیت کاری، اخلاقی یا بهره وری بیشتر نیستند. با این حال، تست MBTI همچنان برای استعدادیابی کاربرد دارد و میتواند چشم انداز خوبی را در این زمینه ارائه دهد. برای مشاوره و استفاده از پکیجهای استعدادیابی با مشاوران ما در سیناتلنت تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا تست MBTI از نظر علمی معتبر است؟
اعتبار علمی MBTI محل بحث بوده است. در حالی که به طور گسترده در محیطهای مختلف از جمله محل کار و موسسات آموزشی استفاده میشود، برخی از منتقدان استدلال میکنند که اعتبار آن ممکن است استانداردهای علمی دقیق را برآورده نکند.
آیا میتوان از MBTI برای راهنمایی شغلی استفاده کرد؟
تست MBTI اغلب برای مشاوره و راهنمایی شغلی استفاده میشود. این تست میتواند به افراد کمک کند ترجیحات و نقاط قوت خود را درک کنند.
رایجترین تیپ شخصیتی در تست MBTI چیست؟
محبوبترین تیپ شخصیتی در آزمون مایرز بریگز ISFJ است. 13.8 درصد از جمعیت مورد سنجش در دستههای درونگرا، حسی، احساسی و قضاوتی قرار میگیرند.
بدون دیدگاه