10 تکنیک زبان بدن در مصاحبه شغلی + اهمیت آن
مصاحبه شغلی بخش مهمی از زندگی شماست که در آن باید بیشترین تلاش خود را به خرج دهید. زندگی شما با به دست آوردن یک شغل خوب به طور کامل متحول خواهد شد. نه تنها باید خود را برای پاسخگویی به سوالات مصاحبه کننده آماده کنید، بلکه باید به زبان بدن نیز توجه ویژه داشته باشید. زبان بدن در مصاحبه شغلی نشان دهنده شایستگی شما برای به دست آوردن یک موقعیت کاری خواهد بود. مصاحبه کنندگان قبل از اینکه از کارجو سوال کنند، ابتدا به زبان بدن او توجه خواهند کرد. زبان بدن برای تعیین اینکه آیا در مصاحبه خود موفق خواهید شد یا شکست میخورید، موضوع تعیین کنندهای است. در این مقاله از وبسایت «سیناتلنت» در مورد 10 تکنیک زبان بدن در مصاحبه شغلی صحبت میکنیم.
اهمیت زبان بدن در مصاحبه شغلی
زبان بدن نوعی ارتباط غیرکلامی است. وضعیت بدنی، حالات صورت و حرکات بدن میتوانند احساسات شما را به اشتراک بگذارند. بیشتر اوقات، ارتباط زبان بدن ناخودآگاه است. میتوان آن را با تلاش آگاهانه تنظیم و کنترل کرد. زبان بدن در مصاحبه شغلی میتواند شما شخصیت شما را به مصاحبه کننده منتقل کند. برخی از حرکات بدن احساسات منفی را منتقل میکنند، در حالی که بعضی دیگر احساسات مثبتی را با خود به همراه دارند.
ژستهای ارتباطی مثبت در زبان بدن توجه مصاحبه کننده را به شما جلب میکند. زمانی که مصاحبه کننده بتواند پاسخهای شما را به سرعت تجزیه و تحلیل کند، شانس شما برای استخدام شدن افزایش مییابد. همچنین با استعدادیابی میتوان مهارت استفاده از زبان مدرک را شناسایی کنید و تدابیر لازم برای پرورش آن را یاد گرفت.
10 تکنیک زبان بدن در مصاحبه شغلی
در حین تمرین جهت پیش بینی سوالات مصاحبه کنند باید روی زبان بدن خود نیز کار کنید. غرایز زمانی که شما میترسید، کنترل را به دست میگیرند و باید یاد بگیرید که با این غرایز مبارزه کنید. با دوستان یا یک مربی تمرین کنید تا مطمئن شوید که از زبان بدن خود در مصاحبه به بهترین نحو ممکن استفاده میکنید. زمانی را برای تمرین در مقابل شخص دیگری یا با خود در جلوی آینه اختصاص دهید. شما میتوانید با یک دوست تمرین کنید تا او بازخورد خود را نسبت به زبان بدن شما ارائه دهد. با این حال، ما در فرآیند یادگیری شما به 10 تکنیک زبان بدن در مصاحبه شغلی اشاره میکنیم:
1- قدرت به محل مصاحبه بروید
مصاحبه بلافاصله پس از ورود شما به ساختمان آغاز میشود. مطمئن شوید که زبان بدن و حرکات ارتباطی شما به مصاحبه کنندگان حالت احترام را نشان میدهند. اولین باری که وارد دفتر میشوید، با هر فردی که ملاقات خواهید کرد ارتباط چشمی مطمئن برقرار کرده و خود را معرفی کنید. اگر از شما خواستند به اتاق انتظار بروید، پس با گوشی همراه خود کار نکنید و فقط راحت و بدون انجام کاری در اتاق بنشیند.
همیشه به صورت صاف و در حالتی آرام بنشینید و منتظر بمانید تا نام شما را صدا کنند. هنگام احوالپرسی با مصاحبه کننده، بلند شوید و با یک لبخند گرم و یک دست دادن قوی از او پذیرایی کنید. این امکان را دارید با مشاوره و منتورینگ به درک جامعی از نقش زبان بدن در مصاحبه برسید.
2- ارتباط چشمی برقرار کنید
تماس چشمی بخش مهمی از زبان بدن در مصاحبه شغلی است، زیرا نشان دهنده اعتماد به نفس و توجه است. هنگام حضور در مصاحبه، نباید به اطراف اتاق مصاحبه نگاه کنید یا مدام ساعت خود را ببینید. انجام این کارها این احساس را ایجاد میکنند که شما خسته شدهاید. تماس چشمی برای ایجاد ارتباطات و مشارکت ضروری است. اگر شما با چشمان خود با آنها ارتباط برقرار نکنید، مصاحبه کنندگان احساس ارتباط موثر نخواهند کرد. هدف اصلی شما باید برقراری ارتباط با مخاطبان و برانگیختن پاسخ درونی آنها نسبت به شما باشد.
عدم برقراری تماس چشمی باعث میشود تا مصاحبه کننده توجه کمتری به حرفهای شما داشته باشد. علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که حفظ تماس چشمی بدون تغییر حالات صورت، خیره شدن نامیده میشود و ممکن است باعث شود مصاحبه کننده احساس ناخوشایند یا خصومت کند. تلاش برای حفظ تماس چشمی برای چند ثانیه خوب است و توصیه میشود. هنگامی که همزمان با چندین مصاحبه کنندگان ارتباط دارید با همه آنها یک به یک ارتباط چشمی بگیرید.
3- مراقب وضعیت بدن خود باشید
نشستن روی یک صندلی با حالتی صاف و قوی پیامی از اعتماد به نفس و قابل اعتماد بودن را منتقل میکند. توصیه میشود که به جلو یا عقب خم نشوید، زیرا این موضع بیانگر یک نگرش بسیار معمولی است. حالت خمیده به معنای فقدان نشاط و اعتماد به نفس است؛ بنابراین صاف بنشینید و خط شانه خود را موازی با صندلی نگه دارید. همچنین سفت بودن نشان دهنده عصبی بودن است و این نشان دهنده زبان بدن مثبت نیست. هنگام نشستن باید تعادل ثابتی در قسمت بالایی بدن خود داشته باشید.
از لحظه ورود به قسمت پذیرش، حالت ایستاده و صاف بدن بدن خود را حفظ کنید و هنگامی که سؤالی پرسیده میشود به جلو خم شوید تا علاقه و مشارکت خود را نشان دهید. در طول مصاحبه از روی هم قرار دادن دستها خودداری کنید. این رفتار حاکی از حالت تدافعی، عصبی بودن و میل به محافظت از خود در طول مصاحبه است. اگر امکان انتخاب صندلی را دارید، صندلی که دقیقاً روبروی مصاحبه کننده است را انتخاب کنید. با استعدادیابی تحصیلی میتواند تواناییهای خود را بشناسید و از زبان بدن در موفقیت تحصیلی و شغلی خود بهره ببرید.
4- به حرکت دستهای خود توجه کنید
مصاحبه کنندگان سعی میکنند شخصیت شما را درک کنند. مطمئن شوید که با زبان بدن در مصاحبه شغلی چیزی که نمیخواهید به زبان بیاورید را میگویید؛ اما استفاده از دستها هنگام صحبت کردن یک حرکت ارتباطی خوب با زبان بدن در مصاحبه شغلی است. بهتر است دستهای خود را سرکوب نکنید، زیرا ممکن است باعث بیقراری بیش از حد شود. پیشنهاد میکنیم دستان خود را روی میز جلوی خود نگه دارید یا آنها را روی پاهایتان بگذارید.
در حالی که صحبت نمیکنید بیحرکت بمانید تا از ایجاد حواس پرتی غیر ضروری برای مصاحبه کننده جلوگیری شود. این کار همچنین به جلوگیری از خمیدگی کمک کرده و شما را برای پاسخ بعدی آماده میکند. زبان بدن در مصاحبه شغلی شامل ایجاد سیگنالهای ظریف با دستاهایتان است. لمس کردن نوک انگشتان، قلاب کردن انگشتان دو دست و تکان دادن انگشتان در حین صحبت کردن، همه این موارد حرکات ارتباطی باز و نشانههای صمیمیت و صراحت هستند.
گره کردن مشتها و اشاره با دستها در حین صحبت نمونههایی از زبان بدن منفی در مصاحبهها هستند که نشان میدهد شما تنش زده و غیرقابل پیش بینی هستید. جویدن ناخن در طول مصاحبه یک نه شدید است، زیرا باعث میشود نگران و حواس پرت به نظر برسید. کاندیداهایی که مرتباً صورت خود را لمس میکنند به عنوان افراد ناراحت تلقی میشوند. دست کشیدن به موها یا ماساژ دادن بینی در زمان مصاحبه خوب نیستند.
5- لبخند به لب داشته باشید
لبخند تقویت کننده زبان بدن در مصاحبه شغلی است. این کار را تا حد امکان انجام دهید، زبان بدن خود را با لبخند زدن در طول مصاحبه تقویت کنید تا فضای مثبتی در سراسر فضای اتاق ایجاد کنید. لبخند زدن به طور متناوب نشان میدهد که شما با جریان مصاحبه راحت هستید. لبخندی آرام و متعادل داشته باشید و خنده طولانی مدت خودداری کنید.
ضمناً باید به دقت با حرفهای مصاحبه کننده گوش دهید و از قطع صحبت او خودداری کنید. وقتی مصاحبه کننده سخنی طنز بیان میکند با او بخندید. این موضوع نشان میدهد که شما نسبت به آنچه گفته میشود حساس هستید و به آنچه بیان خواهد شد نیز توجه دارید. با شرکت در آزمونهای استعدادیابی میتوانید میزان مهارت ارتباطی و استفاده از زبان بدن را درک کنید.
6- نفس عمیق را فراموش نکنید
تنفس شما رابطه مستقیمی با اعصابتان دارد. اگر عصبی هستید، ممکن است نفسهایتان کوتاه و کم عمق باشد که باعث میشود صحبتتان لرزان باشد. یکی از راههای کنترل تپش قلب این است که روی تنفس خود تمرکز کنید. کشیدن نفس عمیق و داشتن تمرکز بالا در زمان نفس کشیدن میتواند باعث حفظ آرامش شود.
قبل از مصاحبه، تکنیک 4-7-8 را امتحان کنید که در آن به مدت چهار ثانیه دم، هفت ثانیه نفس خود را حبس و هشت ثانیه بازدم میکنید. این موضوع به شما کمک میکند تا روی تنفس خود متمرکز شوید. در طول مصاحبه، آگاهانه چند نفس عمیق بکشید تا زمانی که بتوانید به آرامش برسید و یا صدایی ثابت و مطمئن با مصاحبه کننده صحبت کنید.
7- پیامهای غیرکلامی مصاحبه کننده را تفسیر کنید
درک نحوه ارسال پیامهای مناسب تنها نیمی از مکالمه غیرکلامی و استفاده درست از زبان بدن در مصاحبه شغلی است. از درک خود از وضعیت بدن، وضعیت دست و حرکات و حالات چهره برای رمزگشایی نگرش مصاحبه کننده نسبت به خود استفاده کنید. برخی از نشانهها به شما میگویند که همه چیز خوب پیش میرود و شما را تشویق میکنند که مسیر را ادامه دهید. علائم دیگر به شما میگویند که مصاحبه کننده تحت تأثیر قرار نگرفته است.
به غریزه خود اعتماد کنید و ببینید مصاحبه کننده چه واکنشهایی از خود نشان میدهد. به عنوان، اگر مصاحبه کننده شما تماس چشمی را در طول مصاحبه متوقف کند، این موضوع میتواند یک علامت هشدار دهنده باشد. واکنش های منفی میتوانند نشان از یک مشکل در مصاحبه باشند. زمانی که مصاحبه کننده با رغبت بیشتری جلسه را جلو میبرد، این موضوع بدین معناست که همه چیز تاکنون خوب پیش رفته است.
8- مراقب وسایل شخصی خود باشید
زبان بدن در مصاحبه شغلی جهت مدیریت وسایل شخصی نیز استفاده میشود. اگر بعد از مصاحبه میخواهید به جایی بروید، وسایل خود را کیف قرار دهید. انتخاب یک کیف دستی یا کوله پشتی میتواند مناسب باشد. بهتر است در بدو ورود کوله پشتی را به دست بگیرید تا حالتی محترمانه پیدا کنید. استفاده از کیف کمری مناسب مصاحبه نخواهد بود و ظاهری شما نامناسب نشان میدهد.
در زمانی که از شما خواسته شد روی صندلی بنشینید، کیف خود را روی پاهایتان یا روی میز نگذارید. کیف را درست در نزدیک پای خود در کنار صندلی بگذارید. یکی دیگر از نکات مربوط به زبان بدن این است که اسناد خود را قبل از رفتن به مصاحبه آماده کنید. مطمئن شوید که اسناد مهم مانند کپی رزومه و نمونه کارها را در مکانی با دسترسی آسان قرار دهید تا از اتلاف وقت برای پیدا کردن آنها در کیف خود جلوگیری کنید. کسب مهارت در استفاده از زبان بدن در مصاحبه در استعدادیابی شغلی به متقاضیان آموزش داده میشود.
9- زبان بدن در مصاحبه شغلی را تمرین کنید
هیچ چیز به اندازه تمرین نمیتواند به شما کمک کند در مورد زبان بدن خود احساس راحتی داشته باشید. به عنوان مثال، اگر مرتباً خود را در حال بیقراری میبینید باید مدتی را صرف این کنید که چرا این مشکل را دارید تا بتوانید از آن اجتناب کرده و آگاهانه حرکات خود را کنترل کنید. شما میتوانید از دوستان خود بخواهید که با شما تمرین کنند. یک مصاحبه ساختگی با آنها انجام دهید و از آنها بپرسید که آیا برای مصاحبه ارتباط چشمی خوبی دارید یا خیر.
اگر کسی را پیدا نکردید که زبان بدن خود را برای مصاحبه با او تمرین کند، حتی میتوانید از آینه یا دوربین لپ تاپ استفاده کنید. ببینید کدام وضعیت نشستن طبیعیتر و راحتتر است. مراقب حرکات دست خود باشید و در آینده به طرز نگاه کردن خود توجه کنید. سعی کنید فضای اتاق مصاحبه را در ذهن خود تجسم کنید تا بهتر بتوانید با این رویداد مهم در زندگی خود کنار بیایید.
10- پاسخ دهید و بیتفاوت نباشید
تکان دادن سر میتواند بهترین حالت از زبان بدن در مصاحبه شغلی باشد. همیشه به یاد داشته باشید که مصاحبه کننده مهمترین فرد در اتاق است. حفظ رفتار مودبانه و حرفهای در قبال مصاحبه گر مهمترین جنبه است. از دست دادن اولیه تا خداحافظی مهربانانه، سعی او کنید همیشه در حالتی محترمانه رفتار کنید. ابتدا سعی کنید یک شونده فعال باشید، سپس سوال را با آرامش و بدون استرس و با اعتماد به نفس بالا پاسخ دهید.
بعد از پایان مصاحبه بهتر است مراحل ورود را تکرار کنید. به این معنا که لبخند بزنید و با یک دست دادن قوی از مصاحبه کننده برای وقت گذاشتن تشکر کنید. قبل از حرکت، صندلی خود را به موقعیت خود برگردانید و در حالی که در را پشت سر خود میبندید، شانههای خود را عقب نگه دارید. دوباره با کسانی که در فضای اصلی شرکت هستند تماس چشمی بگیرید و با لبخند خداحافظی کنید.
بدون دیدگاه